Mare atenție! Nu vă puneți astfel de plombe: Pericol mare pentru sănătate! Vă afectează creierul

01 sept. 2019
Mare atenție! Nu vă puneți astfel de plombe: Pericol mare pentru sănătate! Vă afectează creierul

Avertisment extrem de important și de luat în seamă al medicilor. Nu recurgeți la astfel de plombe. Sunt extrem de periculoase pentru sănătate.

Sănătatea dentară este extrem de important pentru fiecare dintre noi. Trebuie să mergem cât mai des la dentist pentru a nu avea probleme cu dantura.

Mare atenție însă la cum vă tratați dinții. Cele mai ieftine plombe sunt și periculoase pentru sănătate. Preferate de români pentru că au prețuri mai mici, aliajele din argint și mercur sunt toxice. Uniunea Europeană a interzis folosirea acestora.

Plombele care ne afectează creierul

Medicii stomatologi avertizează că pacienţii care au astfel de plombe ingerează frecvent mercur în organism, substanţă extrem de periculoasă. “Afectează în primul rând nervii, afectează foarte mult felul în care functionează chiar şi creierul nostru. Sperăm ca acele cantităţi să fie minore, dar este suficient să ai puţin mercur de la plombe, să mai ai puţin mercur de la peşte, să mai iei puţin mercur din alte surse şI aceste mercur se acumulează şi pacientul să aibă probleme de toxicitate, date de acest mercur”, spune stomtologul Ionuţ Leahu.

Vor fi interzise

Potrivit unei directive europene, din 2025 niciun medic stomatolog din România nu va mai avea voie să folosească mercur în aliajul pentru plombe. “Noi am făcut o moţiune şi spune că până în anul 2020, toţi medicii care doresc să facă obturaţii cu aliaj de argint trebuie să aibă separatoare dentare. În acelaşi timp, se interzice folosirea alieajelor de argint vrac, doar cu capsule predozate cu aliaj de argint, spune Alexandru Brezoescu de la Colegiul Medicilor Stomatologi”, conformDigi24.ro.

Scoaterea aliajelor care conţin mercur trebuie făcută în condiţii de siguranţă. Aliajul care conţine mercur a fost folosit pentru prima dată în 1833, în Statele Unite.