Mare atenție! Șoferii pot încasa amenzi uriașe: Ce sunt obligați să facă

30 oct. 2019
Mare atenție! Șoferii pot încasa amenzi uriașe: Ce sunt obligați să facă

Mare atenție! Avertisment extrem de dur și de luat în seamă penru milioane de șoferi. Aceștia sunt expuși și pot încasa amenzi uriașe. Autoritățile îi oblige să ia măsuri imediate.

Conducătorii auto primesc o atenționare de ultim moment. Trebuie să facă acest lucru la mașini, altfel sunt pasibili de amenzi extrem de costisitoare.

Șoferii, pasibili de amenzi drastice

Șoferii sunt pasibili de amenzi drastice. Cei care circulă circulă pe drumuri cu zăpadă, gheaţă sau polei trebuie să aibă montate la maşină anvelope de iarnă. Obligativitatea nu ţine de un anumit moment calendaristic, ci doar de vreme.

Prin urmare, nu este obligatoriu doar de la 1 noiembrie ca autovehiculele care circulă pe drumuri cu zăpadă, gheaţă şi polei să aibă anvelope de iarnă. Dacă ninge în alte perioade ale anului, chiar şi vara, poliţiştii pot aplica amenzi şoferilor care nu au cauciucurile obligatorii pentru condiţiile respective de drum. Nu contează perioada anului, ci doar condiţiile meteorologice, scrie adevarul.ro.

Dacă se deplasează pe asemenea drumuri fără anvelope de iarnă, şoferii riscă amenzi între 1.305 de lei şi 2.900 de lei. De asemenea, pe lângă amendă, se va reţine certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia.

Costurile cu înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă ajung la câteva sute de lei dacă se optează pentru varianta second-hand şi cel puţin 800 de lei în cazul cauciucurilor noi.

Tags: