Mare atenție! UE ne obliga pe toti să ne schimbam buletinele! Când e data limită

17 oct. 2019
Mare atenție! UE ne obliga pe toti să ne schimbam buletinele! Când e data limită

Mare atenție! Vei fi obligat să-ți schimbi toate actele de identitate. S-a stabilit deja când e data limită. Decizie extrem de important care vizează milioane de oameni.

Uniunea Europeană a decis schimbarea tuturor cărților de identitate ale cetățenilor. Totul se întâmplă pentru a preveni creșterea infracționalității

Vei fi obligat să-ți schimbi cartea de identitate

Vei fi obligat să-ți schimbi cartea de identitate. În 2021 este data limită. Până atunci, se vor schimba toate buletinele la nivelul UE, iar cele noi vor include mai multe elemente de securitate. Inclusiv cipul obligatoriu, pe care mulți români l-au contestat, cu ani în urmă, când se vehiculase acest proiect.

Pe lângă fotografia titularului, noile buletine (cărți de identitate) vor conține şi un cip cu două amprente digitale. Atenție, dacă actuala CI nu expiră până în 2021, nu este nevoie să fie schimbată, căci are valabilitate 10 ani de la data emiterii!

Într-un răspuns al Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date (DEPABD) se anunță că punerea în circulaţie a cărţii electronice de identitate trebuia să aibe loc în luna iulie a acestui an, dar din varii motive a fost amânată.

„Până în prezent nu a fost stabilită data pentru emiterea primei cărţi electronice de identitate şi nici preţul acesteia. Actele de identitate se eliberează în conformitate cu prevederile OUG 97/2015 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, republicată. Proiectul de lege privind modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii privind evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români se află în procedură legislativă”, au declarat oficialii DEPABD.

Proiectul de lege s-a aflat anul acesta în dezbatere la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor. Din 2021, România va fi obligată să se alinieze legislației europene privind noile cărți de identitate electronice.