Marele secret al lui Traian Băsescu! Ce poreclă avea și cui îi făcea curte în liceu

06 sept. 2019
Marele secret al lui Traian Băsescu! Ce poreclă avea și cui îi făcea curte în liceu

Dezvăluiri senzaționale din adolescența lui Traian Băsescu! Fostul președinte al României făcea furori în liceu și avea chiar și o poreclă.

Mama sa dezvăluia în 2004 cele mai ascunse secrete ale fostului marinar. Era un copil foarte bun, dar neastâmpărat. S-a născut în 1951, acasă.

“L-am nascut acasa, foarte usor, eram cu mama si cu soacra. Ele m-au mosit, moasa a sosit prea tirziu”, mărturisea femeia pentru hotnews.ro.

Fostul președinte a făcut o parte din școala generală la Iași, iar apoi au mers la Bacău. Traian și Mircea se transferau în funcție de locul de muncă al tatălui. Dumitru era locotenent la unitatea de tancuri. La Bacău a făcut și liceul.

“Apoi Traian a facut armata pentru ca s-a suparat cu taica-su’, spunea mama sa Elena. Potrivit acesteia. tatăl său voia să-l dea la o școală tehnica militară. Ulterior, Traian Băsescu a intrat la Facultatea de Marina de la Constanta. Aici a cunoscut-o pe cea care avea să-i devină soție.

Cum era elevul Băsescu?

„Eram baieti de nota 8, accidental cite un 9 sau 10. La acea ora nu dadea semne ca are aptitudini de lider, era chiar un tip destul de timid, dar foarte bine crescut si constiincios. Isi respecta promisiunile, evident, cele pe care le facea la virsta aceea. Cred ca a capatat aptitudini de lider la Marina. Dar stiu ca era un sportiv, ii placea sportul foarte mult, inclusiv tenisul in spatele blocului”, declara un fost coleg al lui Băsescu.

Președintele avea și o poreclă. I se spunea BT-ul de la Traian Băsescu.

“Avea darul de a conduce un echipaj ca nimeni altul, nu dadea ordine aiurea, erau clare. Era iute la minie, dar ii trecea repede. Era bataus si ambitios. Il asculta toata lumea pentru ca aveam incredere in el. Ne luptam sa ajungem cu el in echipaj, lucra cu tot felul de marinari care l-au urmat in mai toate voiajele. Si mai ales stia sa mobilizeze pe toata lumea”, spunea Mihai Marin.

În liceu, acesta îi făcea curte minionei Adriana și se bătea cu vlăjgana Cornelia, era iute la mânie, isteț și neastâmpărat. Președintele s-a descurcat foarte bine la învățătură.

Traian Basescu a absolvit Liceul “Lucretiu Patrascanu” ( “Gheorghe Vrinceanu”) din Bacău, profilul de matematică-fizică, în 1971.

“Era extrem de istet, invata cu usurinta la matematica si la fizica. I-am urmarit evolutia si am fost mindra ca, la 29 de ani, era capitan de vas de mare tonaj”, a mărturisit fosta lui dirigintă din liceu, profesoara de fizică Iulia Vaideanu.