Masca de protecție, obligatorie în spațiile deschise? Raed Arafat a spus când intră în vigoare noile restricții

de:
28 aug. 2021
Masca de protecție, obligatorie în spațiile deschise? Raed Arafat a spus când intră în vigoare noile restricții
Sursă Foto: Healthline

Se temină vara, iar toamna vine cu noi restricții, după cum anunță chiar șeful DSU, Raed Arafat. El a vorbit despre portul măștii de protecție chiar și în spațiile deschise din următoarea perioadă.

Infectările cresc, iar datele îngrijorează. Guvernul se pregătește să ia noi decizii, care probabil nu vor fi pe placul tuturor cetățenilor, dar care au menirea de a-i proteja în fața virusului.

Când devine masca de protecție obligatorie afară

Printre măsurile care au mai fost valabile până în vară s-a numărat și obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile deschise. Revine, sau nu? Raed Arafat spune că încă nu e cazul să discutăm despre asta.

Secretarul de stat în MAI a declarat că doar în momentul în care rata de infectare va fi foarte mare această măsură va intra în vigoare din nou, iar odată cu ea și restul restricțiilor pe care le știm deja.

La acest moment nu s-a discutat, nimeni nu poate să excludă dacă există și dacă ajungem la rata de infectare foarte mare. Acum suntem pe la 2 și ceva %, dar dacă vedem că e o creștere semnificativă care arată că există foarte mulți infectați printre noi, este posibil să se ajungă la anumite reguli despre mască în unele spații, măcar în spațiile aglomerate, chiar dacă ești în spațiu public deschis”, a spus Raed Arafat, la B1 Tv.

Unde trebuie purtată masca

Mai mult de atât șeful DSU nu exclude niciun fel de măsură, mărturisind că totul depinde de evoluție, iar evoluția de atitudinea oamenilor care chiar respectă regulile impuse de până acum.

”Asta nu pot să o exclud și nimeni nu poate să o excludă, dar totul depinde de evoluție. La acest moment, masca e reglementată foarte clar: în spațiile închise și este recomandată în spațiile deschide foarte aglomerate, dar astfel de măsuri pot fi schimbate dacă vedem că răspândirea este una foarte mare”, a completat el.