Mașina OZN care a uimit pe toată lumea! Cel mai scump automobil din lume a atras toate privirile: Cum arată și cât costă

23 aug. 2019
Mașina OZN care a uimit pe toată lumea! Cel mai scump automobil din lume a atras toate privirile: Cum arată și cât costă

Cea mai scumpă mașină din lume a atras toate privirile de la prima apariți. Automobilul OZN a uimit pe toată lumea și a atras toate privirile. Cei de la Bugatti au reușit să ia fața concurenței cu cea mai nouă bijuterie a lor.

Bugatti Centodieci e cu adevărat o mașină revoluționară. Arată fabulos, dar și prețul este unul pe măsură. Prezentarea publică din California i-a atras pe curioșii din toată lumea.

Cât costă Bugatti Centodieci

Autoobilul OZN nu a înșelat așteptările. Are însă și un preț pe măsură, 9 milioane de dolari. Milionarii lumii nu s-au zgârcit deloc. Vor fi fabricate, pentru început, zece mașini de acest tip. Toate au fost deja rezervate.

Acest model este un omagiu pentru Bugatti EB110 din anii 90. Centodieci înseamnă 110 în italiană. Modelul EB 110 a fost construit în nordul Italiei, aproape de fabricile Lamborghini, Ferrari și Maserati. A fost o încercare de a revitaliza brandul Bugatti, care se afla în declin. Modelul prezentat vineri, Centodieci, face un apel agresiv la vechiul EB 110.

Acel model a fost un eșec din punct de vedere al afacerii, însă mașina creată atunci este și acum considerată una dintre cele mai grozave supermașini construite vreodată. Prototipul pentru EB110 a fost creat de Carlo Gandini, cel care a desenat și Lamborghini Countach, conform CNN.

Bugatti, colosul în declin

Deși celebră, marca Bugatti, a intrat într-un declin. Totuși, brandul nu a murit, fiind achiziționat de către Volkswagen Group în 1998. De atunci, crează mașini rapide pentru milionarii planetei.

Bugatti, marca de mașină pentru milionari 

Modelul Centodieci reprezintă ultima încercare a firmei de a lua fața concurenței. Și în 2018, cei de la Bugatti au încercat să dea lovitura cu modelul Divo, care costa 6 milioane de dolari și din care s-au realizat 40 de bucăți.

La începutul acestui an, orașul Geneva a fost martorul unei alte premiere pentru Bugatti. O mașină specială din care s-a realizat un singur exemplar. La Voiture Noire a costat 19 milioane de dolari și a fost cea mai scumpă mașină vândută vreodată în lume. Numele cumpărătorului a rămas anonim.