Medicii avertizează! Nu mai luați acest medicament dacă ați băut alcool

02 ian. 2020
Medicii avertizează! Nu mai luați acest medicament dacă ați băut alcool

Medicii avertizează. Deși un pahar de vin sau de țuică nu face rău nimănui, nu trebuie să exagerăm. Aceste medicamente nu se administrează împreună cu alcoolul.

Alcoolul face ca unele medicamente să nu-și mai facă efectul, de exemplu penicilina.

Mai exact, alcoolul interferează cu Penicilina G, Penicilina V, Ampicilina, Amoxicilina, Oxacilina, Bicoxacilina, Cloxacilina şi nu generează probleme la antibiotice care nu conţin penicilină precum tetraciclinele, cloranfenicol, eritromicină, gentamicină, canamicină etc.

De asemenea, alcoolul nu trebuie consumat dacă luați sedative. Nu consumați dacă luați somnifere, hipnotice, tranchilizante, sedative, antiepileptice etc. În combinație, acestea pot cauza accidente de mașină, de muncă, scade timpul de reacţie al celor care le folosesc, persoana respectivă se îmbată mult mai uşor dacă consumă alcool sub influenţa acestor medicamente decât dacă consumă alcool în afara acestor medicamente. Pe piaţă sunt foarte multe medicamente sedative nu numai cele pe care le numim aşa, spre exemplu şi unele antihipertensivele au efect sedativ, potrivit doctorulzilei.ro.

Evitați paracetamolul!

Luat în doze foarte mari, paracetamolul este toxic pentru ficat, iar combinaţia cu alcoolul este de evitat.

Nici medicamenetele pentru inimă, ficat sau sisemul nervos nu trebuie asociate cu alcoolul. Potrivit medicilor, alcoolul este toxic iar toxicitatea lui se manifestă în special la alcoolicii cornici, în principal pentru sistemul nervos central, pentru ficat, pentru inimă. Aşa că toate medicamentele care prezintă toxicitate pentru aceste zone ale corpului nu trebuie asociate cu alcoolul pentru că, în mod firesc, creşte riscul apariţiei acestor efecte toxice.