Medicul Alexandru Rafila, profeție sumbră! Cât mai durează pandemia COVID-19. Vor fi mii de infectări în România

27 mart. 2020
Medicul Alexandru Rafila, profeție sumbră! Cât mai durează pandemia COVID-19. Vor fi mii de infectări în România

Cunoscutul medic, Alexandru Rafila, face o profeție sumbră în plină pandemie de coronavirus. Acesta a spus cât timp ar mai putea dura pandemia COVID-19, dar a avertizat și că vor fi mii de infectări în România.

Medicul Alexandru Rafila, profeție sumbră

Medicul Alexandru Rafila a anunțat când ar putea scădea numărul îmbolnăvirilor de COVID-19, în România. Până acum, avem peste 1000 de infectări și zeci de decese. Despre bilanț și evoluția lui a vorbit doctorul Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie.

Medicul a declarat că scenariul cel mai favorabil este ca în șapte zile să ajungem la 2.000 de cazuri, cu probabilitatea să se atingă acest număr mai repede. Rafila susține că, la jumătatea lunii mai, putem spera la o descreștere a numărului cazurilor de COVID-19.

„Vom ajunge la Scenariul 4 al epidemiei în câteva zil. Scenariul 4 înseamnă că sunt peste 2.000 de cazuri confirmate și există posibilitatea să fie activată și a treia linie de spitale. Eu vad trendul descendent in a doua parte a lunii mai”, a spus medicul, conform Digi24.

„Scenariul cel mai favorabil este că în șapte zile ajungem la 2000 de cazuri, dar pare probabil să ajungem acolo mai rapid. Dacă ajungem la un vârf, dar reușim să controlăm situația, atunci vor scădea numărul bolnavilor. Cred că la jumătatea lunii mai putem spera la o descreștere susținută a numărului cazurilor de coronavirus”, a declarat Rafila.

Situația României este similară cu cea a Italiei sau Franței, unde, în prezent, 10% din personalul medical a fost afectat de COVID-19. Cifrele sunt mai mici în România, spune medicul, pentru că suntem cu două sau trei săptămâni decajal față de ei.

„Deja suntem în situația Italiei sau Franței ca proces. Noi avem acum aproape 1000 de persoane confirmate și 100 de persoane din rândul personalului medical.

Și în Franța și în Italia 10% din personalul medical este infectat. La noi ciferele sunt mai mici pentru că suntem cu două sau trei săptămâni decalaj față de ei. Și acolo a fost personal medical care s-a îmbolnăvit încă de la început”, spunea Rafila, miercuri.