METEO. Alertă de vreme rea din nou! Temperaturile o iau razna. Prognoza ANM de weekend

de:
07 apr. 2023
METEO. Alertă de vreme rea din nou! Temperaturile o iau razna. Prognoza ANM de weekend

METEO. ANM vine cu noi vești. Vremea se schimbă din nou la finalul săptămânii. Pregătiți-vă deci pentru temperaturi cât se poate de neașteptate.

Meteorologul Alina Șerban de la ANM vine cu vești destul de proaste. Aceasta a spus cum va fi vremea în următoarele zile, dar și ce ne așteaptă în acest weekend. S-ar părea că mai avem nevoie de răbdare până când ajungem să simțim primăvara cu adevărat.

Potrivit meteorologului până la final acestei săptămâni vom avea parte în continuare de o vreme rece. Aerul polar care traversează Europa va sta deasupra României până în acest weekend.

Astfel, temperaturile vor fi cu mult mai scăzute decât normalul acestei perioade. Sunt zone în care vom avea chiar și minus un grad, dar și zone în care termometrele nu depășesc 11 grade.

METEO. Vremea rece continuă în România și în weekend

De asemenea, ar fi bine să ne pregătim hainele groase pentru că temperaturile vor fi mai scăzute chiar și cu 10 grade în anumite zone datorită valului rece.

„Aceasta masă de aer rece se va menține până spre finalul săptămânii. Vorbim de temperaturi mai scăzute decât în mod normal a avea la această dată, cu 10-12 grade Celsius, acest lucru însemnând temperaturi maxime în marea lor majoritate, cu variații de la o zi la cealaltă, de la minus 1 grad la cel mult 10-11 grade”, a declarat meteorologul Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Vremea se încălzește de abia după Paște. Drept urmare, până atunci ar fi bine să ne așteptăm la temperaturi scăzute, dar și la fenomene meteorologice extreme.

De săptămâna viitoare spre exemplu, prognoza meteo ANM arată un val de ploi în mai multe zone ale țării. Astfel, există șanse mari ca de Florii, dar și înainte de Paște să nu avem parte de o vreme chiar atât de frumoasă, după cum anunță meteorologii.