METEO. Am aflat când încep ninsorile! Vom avea sau nu zăpadă de Crăciun

de:
22 oct. 2021
METEO. Am aflat când încep ninsorile! Vom avea sau nu zăpadă de Crăciun
Obiceiuri magice/ Photo by freestocks on Unsplash

METEO. 2021 poate fi caracterizat precum un haos climatic. Am avut o vară plină de ploi, o toamnă cu temperaturi la limita înghețului, iar acum avem din nou o vreme caldă, care se va strica din nou începând cu acest weekend. 

Meteorologii de la Accuweather au emis deja prognoza meteo pentru lunile de iarnă, iar deși mulți se temeau că gerul îi va lua pe nepregătite, vor avea o surpriză acum.

Conform meteorologilor, gerul, dar și ninsorile vor ajunge în România de abia în luna ianuarie spre februarie. Practic, există șanse mari ca de Crăciun, dar și de Revelion să nu vedem niciun fulg de nea, la fel ca și anul trecut.

Tot din ianuarie – februarie vom avea temperaturi foarte scăzute, arată prognoza meteo, iar zonele care le vor resimți cel mai mult vor fi Maramureș, Moldova și Transilvania, unde sunt anunțate și ninsori puternice în acea perioadă. Restul Europei va avea parte de furtuni, vânt puternic, iar Spania, Portugalia și sudul Franței vor fi cele mai afectate.

METEO. Când revine vremea la normal

Mai este mult însă până în ianuarie, iar până atunci trebuie să știm și ce ne așteaptă în următoarele zile. Conform celor de la ANM, în următoarele patru săptămâni frigul de reîntoarce în România.

Săptămâna viitoare, temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile nord-estice, iar ploile vor fi ele prezente în special în sud-vestul țării. De la 1 noiembrie, meteorologii anunță temperaturile medii mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Vremea revine la normal de abia la jumătatea lunii noiembrie, când temperaturile vor fi cu mult peste cele normale perioadei respective.  Conform meteorologilor, de pe 8 noiembrie, media temperaturilor va fi peste cele normale acestei perioade, în întreaga țară. Nu este exclus însă să avem parte și de ploi.