METEO. Cum va fi vremea în zilele următoare și când revine căldura în România. Prognoza ANM actualizată

de:
30 mart. 2023
METEO. Cum va fi vremea în zilele următoare și când revine căldura în România. Prognoza ANM actualizată

METEO. Vremea s-a tot schimbat în ultimele zile. De la temperaturi de peste 20 de grade am ajuns la valori termice situate cu mult sub pragul înghețului, conform datelor ANM.

De asemenea, zilele trecute am avut parte de un cod roșu de vânt puternic, dar și de un cod galben de vânt valabil în mai multe zone ale țării.

Evident, temperaturile au scăzut și ele cu mult. În unele părți au început ninsorile, lapovița, iar în București ploile păreau că nu se mai opresc.

Iulia Zgripcea, meteorolog ANM, a vorbit despre schimbările de vreme din ultimele zile și de asemenea a anunțat și când revine vremea la normalitate.

Astfel, conform meteorologului, de abia de joi, în sudul și în sud-vestul României va fi ceva mai cald. Vestea proastă este că în restul țării vremea rămâne cu mult mai rece decât normalul acestei perioade.

METEO. Când revine vremea la normal în România. Prognoza ANM

De asemenea, temperaturile pot înregistra fluctuații destul de ari de la o zi la alta. Bucureștenii însă vor avea un weekend plăcut. Conform prognozei meteo publicată de ANM, spre finalul săptămânii ploile urmează să se oprească.

În același timp, temperaturile revin și ele aproape de normalul acestei perioade și încep să crească. Drept urmare, cei care au planuri de weekend în aer liber, le pot face fără prea multe griji, pentru că vremea va fi una cât se poate de frumoasă, cel puțin în Capitală.

”Cel puțin marți și miercuri vor fi temperaturi coborâte. De joi, vremea se mai încălzește în sud și sud-vestul României, însă în celelalte zone vremea va rămâne rece pentru această dată și se pare că la sfârșitul acestei săptămâni temperaturile vor fluctua de la o zi la alta.

În Capitală însă, spre sfârșitul săptămânii, sperăm că vremea să se mai încălzească și să mai scăpăm și de precipitații”, a mai spus Iulia Zgripcea, potrivit Antena 3.