METEO. Se schimbă iar vremea înainte de Paște. Prognoza ANM actualizată. Temperaturile o iau razna

de:
10 apr. 2023
METEO. Se schimbă iar vremea înainte de Paște. Prognoza ANM actualizată. Temperaturile o iau razna

METEO. Dacă până acum românii au sperat că vremea va fi destul de caldă atât de Paște cât și de Florii, iată că ANM vine cu vești destul de proaste. 

Meteorologii de la ANM au emis prognoza meteo până la 1 mai. S-ar părea că nu vom avea parte de temperaturi prea bune și nici de prea mult soare.

Conform celor de la ANM, de Florii, dar și de Paște, vom avea temperaturi apropiate de normalul acestei perioade. În unele zone s-ar putea însă să fie mai rece decât de obicei, în special dimineața.

Vor fi ploi de Florii și de Paște? Depinde de zonă. ANM anunță că în general, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea estică a țării. De cealaltă parte, în restul țării acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Ce se întâmplă după Paște? Vom avea cam aceeași vreme răcoroasă, deci slabe șanse să resimțim temperaturile de 20 de grade care au fost înregistrate în urmă cu o săptămână.

Cum va fi vremea de 1 mai. Prognoza meteo ANM

Cât despre regimul pluviometric, ANM precizează că aceasta va fi deficitar în regiunile vestice și nord-vestice. În rest, acesta va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Cei care se pregătesc deja pentru mini vacanța de 1 mai ar fi bine să știe că vremea nu se încălzește nici măcar în ultima lună de primăvară. Avem temperaturi normale pentru această perioadă.

În alte zone din țară însă am putea avea parte de temperaturi cu mult mai scăzute. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Există însă posibilitatea unui ușor excedent, local, în regiunile extracarpatice.

Nici după 1 mai vremea nu va fi prea prietenoasă. Temperaturile rămân aceleași ca și în zilele trecute, conform prognozei meteo publicate de ANM.