METEO. Se schimbă iar vremea total în România. Ce se va întâmplă începând de duminică. Avertisment ANM de ultimă oră

de:
18 mart. 2023
METEO. Se schimbă iar vremea total în România. Ce se va întâmplă începând de duminică. Avertisment ANM de ultimă oră

METEO. În ultimele zile am avut parte de ploi, ninsori, dar și alte fenomene meteorologice extreme în România. Vremea se schimbă total din weekend, anunță însă ANM.

Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo pentru următoarele zile. Dacă până acum, în unele zone au fost înregistrate ninsori și temperaturi cu minus, aflați că de duminică vremea se schimbă total.

Astfel, ploile, ninsorile, dar și temperaturile scăzute pot fi date uitării în săptămâna care urmează. Conform prognozei meteo ANM, vremea se încălzește în toată țara, astfel că vor fi înregistrate temperaturi de peste 20 de grade.

De asemenea, la nivel național, valorile termice vor fi situate, până pe 27 martie, cu mult peste normalul acestei perioade. Până duminică însă, când începe valul de încălzire, vom mai avea de tras cu vremea rea.

METEO. Cum va fi vremea în weekend

În sudul și în sud-estul țării ploile continuă în cursul zilei de sâmbătă, iar la munte ninge. La Craiova temperaturile nu vor depăși 8 grade, iar la Timișoara se învârt în jurul a 11 grade. Vor mai fi episoade cu soare, însă în general vremea va fi rece și mohorâtă.

Meteorologii spun că la Cluj vor fi în jur de 5, iar la Oradea maxim 8 grade. De cealaltă parte, la Brașov sunt așteptate 6 grade în curul zilei de sâmbătă, iar la Sfântul Gheorghe maxim 8 grade.

Mai cald va fi la Moldova, unde temperaturile ating 11 grade, iar la Bacău vom avea 11 grade. În Dobrogea, deci pe litoralul românesc se înregistrează 10 grade. Totuși, vântul ar putea să sufle puternic, în rafale.

De asemenea, sunt așteptate și ploi pe litoral și nu numai. Și în estul țării meteorologii anunță intensificări ale vântului, dar și o vreme destul de răcoroasă.

De duminică însă, temperaturile cresc încet, astfel că până la finalul săptămânii viitoare depășesc lejer 20 de grade.