METEO. Se schimbă vremea chiar înainte de Paște. Temperaturi extreme în România. Prognoza actualizată a ANM

de:
27 mart. 2023
METEO. Se schimbă vremea chiar înainte de Paște. Temperaturi extreme în România. Prognoza actualizată a  ANM

METEO. Dacă plănuiți un concediu de Florii, sau de Paște, ar fi bine să știți cum va fi vremea în următoarele săptămâni. Se anunță fluctuații mari de temperatură, conform prognozei ANM. 

Meteorologii de la ANM au publicat prognoza meteo pentru următoarele trei săptămâni. Aflăm deci cum va fi vremea de Paște, dar și de Florii, da ruși la ce fenomene meteorologice trebuie să ne așteptăm.

Până la finalul acestei săptămâni temperaturile depășesc chiar și 20 de de grade. Vestea proastă este că în unele zone vor fi prezente ploile. Nu vă faceți însă griji pentru că vremea bună nu ține prea mult.

Începând cu 27 martie și până pe 3 aprilie, prognoza meteo ANM arată o răcire accentuată a vremii. Cu alte cuvinte, vom avea temperaturi care se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Totuși, ele vor fi cu mult mai scăzute față de ce am văzut în această săptămână. Cât despre ploi, ANM anunță că în cea mai pare parte a țării, cantitățile de precipitații vor fi excedentare. Cele mai afectate vor fi zonele din nordul, dar și din centrul țării.

Prognoza meteo ANM de Paște și de Florii

Cum va fi vremea de Florii? Aici veștile sunt mai bune. Conform prognozei meteo publicate de ANM, temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât normalul acestei perioade. Cel mai cald va fi în sud-estul țării.

În ales zone în schimb ele vor fi mai scăzute, apropiate de normalul acestei perioade. Cât despre regimul pluviometric, acesta va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Să trecem la vremea de Paște, lucru pe care mulți români vor să îl știe din timp, astfel încât să știe unde să își petreacă vacanță. Meteorologii de la ANM anunță temperaturi cu mult mai crescute decât de Florii, la nivelul întregii țări.

De asemenea, românii mai trebuie să știe că în general, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, până pe 17 aprilie.