METEO. Un val de aer rece lovește din nou România. Când vor crește temperaturile din nou. Vremea este haotică. Prognoza ANM

de:
04 apr. 2023
METEO. Un val de aer rece lovește din nou România. Când vor crește temperaturile din nou. Vremea este haotică. Prognoza ANM

METEO. Se schimbă vremea din nou în România. Meteorologii de la ANM au spus ce ne așteaptă la finalul acestei săptămâni, dar și ce alte fenomene urmează. Începând de luni, temperaturile încep să scadă și va ploua aproape zilnic. Abia spre weekend se va mai încălzi.

Săptămână trecută, bucureștenii, dar și clujenii au avut parte de o vreme neașteptată. În Capitală a început să ningă la un moment dat, iar în alte zone ale țării am avut parte de un vânt puternic și chiar și de ninsori abundente.

Lucrurile s-au schimbat din nou începând de joi. Un val cald a venit peste România și s-a ajuns sâmbătă chiar și la 20 de grade. Săptămâna aceasta, vremea se schimbă iar și intră într-un proces de răcire.

Diminețile vor fi la fel de reci, însă în mai toată țara temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, poate chiar mai trecute în altele părți.

Totuși, în vestul și în nord-vestul țării sunt așteptate ploi. Iar cei care vor să meargă la munte trebuie să știe că aici vor fi semnalate precipitații mixte.

METEO. Cum va fi vremea la finalul săptămânii. Prognoza ANM

Cât depre vânt, acesta va sufla slab și moderat, iar pe crestele montane va fi ceva mai puternic. Referitor la valorile termice, conform prognozei meteo ANM, temperaturile maxime se vor situa între 8 și 16 grade. De cealaltă parte, minimele vor fi cuprinse între minus 1 și 9 grade.

Cel mai cald va fi în Crișana și Banat, mai arată prognoza meteo publicată de ANM. Și pentru București veștile sunt cât se poate de bune.

Începând cu ziua de joi, în Capitală vremea se încălzește. Temperaturile cresc și ele și se vor situa aproape de normalul acestei perioade. Diminețile vor fi destul de reci, însă pe parcursul zilei temperaturile ajung chiar și până la 13 grade.

Valorile termice minime din București vor fi cam de 3 grade la finalul săptămânii. De asemenea, sunt așteptate ploi slabe, un cer variabil, dar și un vânt slab și moderat, mai spun meteorologii de la ANM.