METEO. Val de furtuni în România. Vremea se schimbă total. Alertă ANM. Prognoza a fost modificată

de:
17 apr. 2023
METEO. Val de furtuni în România. Vremea se schimbă total. Alertă ANM. Prognoza a fost modificată

METEO. De Paște am avut o vreme frumoasă în mai multe zone ale țării. De asemenea, temperaturile au atins chiar și 19 grade, însă lucrurile se schimbă total, anunță cei de la ANM.

După ce luni a fost în vigoare un cod de vreme extremă, iată că temperaturile scad și ele brusc. De asemenea, în unele zone ale României încep ploile, care vor dura până la finalul săptămânii, iar vântul va sufla și el puternic, arată ANM.

Și s-ar părea că nu vom avea parte prea curând de temperaturi la fel de ridicate ca în acest weekend. Conform prognozei meteo publicate de cei de la ANM, până la data de 24 aprilie ne așteaptă temperaturi ceva mai scăzute.

Cât despre ploi, meteorologii arată că regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și local în cele vestice și centrale. De cealaltă parte, în nord-vestul extrem va fi deficitar.

METEO. Cum va fi vremea de 1 mai. Prognoza ANM

Cum va fi vremea de 1 mai? Cei care au planuri în această minivacanță ar fi bine să știe că temperaturile vor avea valori normale pentru această perioadă, în toată țara.

În ceea ce privește posibilele averse, prognoza meteo ANM arată că cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în sud-vestul țării, dar și ușor excedentare în extremitatea de sud-est. În restul României ele vor fi cât se poate de normale.

Mergem mai departe și s-ar părea că până la mijlocul lunii mai nu mai avem parte de vreun val de aer cald. Prognoza meteo ANM arată temperaturi normale pentru acest interval la nivel național.

De asemenea, meteorologii mai subliniază că, referitor la cantitățile de precipitații, acestea se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Nu ar fi exclus însă ca vremea să se mai schimbe în acest interval, având în vedere că în ultima perioadă am tot avut parte de răsturnări de situație.