METEO. Val de ninsori peste România. Se schimbă vremea din nou. Alertă ANM de ultimă oră

de:
26 apr. 2023
METEO. Val de ninsori peste România. Se schimbă vremea din nou. Alertă ANM de ultimă oră

METEO. Se schimbă vremea iar, astfel că un val de ninsori lovește anumite zone din țară. Meteorologii de la ANM anunță o vreme cu adevărat haotică până de 1 mai.

Elena Mateescu, directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie a spus cum va fi vremea până de 1 mai, dar și la ce fenomene meteorologice extreme trebuie să ne așteptăm.

Conform meteorologului, în cea de a doua parte a săptămâni temperaturile scad brusc. Ninsorile revin la munte, ploile se întorc în alte zone ale țării, astfel că ne așteaptă o vreme cât se poate de schimbătoare în România.

”Pe parcursul acestei săptămâni și mai ales în a doua parte a săptămânii, când și valorile termice vor scădea, e posibil să consemnăm precipitații de lapoviță și ninsoare la altitudini mai mari de 1700 de metri. Până atunci vorbim, însă, de fenomene de instabilitate temporar accentuată, însoțite și de intensificări ale vântului”, avertizează meteorologul de la ANM.

METEO. Cum va fi vremea de 1 mai. Prognoza ANM

Cât despre temperaturi, Elena Mateescu spune că vremea se schimbă de la mijlocul săptămânii. Astfel, minimele ajung chiar și până la -1 grad în anumite zone.

Vestea bună este că în weekend, adică fix înainte de 1 mai, temperaturile încep să crească. Astfel în minivacanța din perioada 29 aprilie – 1 mai, românii se bucură de temperaturi care ajung chiar și la 21 de grade în anumite zone ale țării.

Minimele în schimb ating 13 grade, a mai spus directorul ANM. ”Din punct de vedere termic, de la mijlocul săptămânii vorbim de maxime de la 9 până la 17 grade Celsius, iar minime ușor mai coborâte, de la -1 până la 7 grade Celsius.

Cele mai coborâte vor fi în zonele depresionare din estul Transilvaniei. Începând de sâmbătă, valorile temperaturii vor fi în creștere, astfel încât în minivacanța de 29 aprilie -1 mai să avem temperaturi maxime de la 13 la 21 de grade și minime pozitive în cea mai mare parte a țării“, a completat, la Antena 3 CNN, Elena Mateescu, directorul general al ANM.