METEO. Val polar peste România. Ce se întâmplă cu vremea. Alertă ANM în weekend

de:
25 mart. 2023
METEO. Val polar peste România. Ce se întâmplă cu vremea. Alertă ANM în weekend

METEO. Un val de aer rece traversează România fix în acest weekend. Vremea se schimbă radical, anunță meteorologii de la ANM. 

Meteorologul Alina Șerban de la ANM spune că valul rece traversează țara la finalul acestei săptămâni. Cel mai frig va fi în nordul și în centrul țării. Pe de altă parte, și în sud și în est se resimte această schimbare bruscă de temperaturi.

Se anunță de asemenea și ploi în nordul și centrul țării la finalul acestei săptămânii. Iar valul rece se întinde și pe prima parte a săptămânii viitoare.

„În weekend, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre, producând o scădere a temperaturilor, dar și precipitații moderate în unele regiuni, mai ales în nord și centru. Răcirea vremii va fi resimțită mai întâi în regiunile intracarpatice, iar ulterior și în sud și est”, spune meteorologul.

Prognoza meteo ANM de weekend

Meteorologii de la ANM mai susține că săptămâna viitoare va fi și mai frig. Totuși, temperaturile vor fi totuși normale pentru această perioadă, dar mai scăzute decât ce am avut până acum.

Dacă în unele zone ploile continuă, iată că în altele rezervele de umiditate din sol sunt destul de scăzute. Totuși, nu ar fi exclus să avem ploi puternice în curând, iar situația se va redresa.

”Săptămâna viitoare, vremea va fi ceva mai răcoroasă, cu temperaturi normale pentru această perioadă din an, iar în unele dimineți se pare că vom avea parte de îngheț și brumă. De asemenea, îndeosebi în prima parte a săptămânii, sunt posibile și ploi pe areale mai extinse.

Din păcate, în unele zone din estul țării, precipitațiile din ultimele luni au fost insuficiente, iar rezervele de umiditate din sol sunt scăzute pentru această perioadă.

Unele modele de prognoze indică precipitații ceva mai consistente și în aceste regiuni săptămâna viitoare, dar în prezent nu se poate spune exact unde și cât de mult va ploua”, mai spun cei de la ANM.