METEO. Vin iar ploile. Un ciclon lovește din nou România. Alertă ANM de ultimă oră

de:
23 apr. 2023
METEO. Vin iar ploile. Un ciclon lovește din nou România. Alertă ANM de ultimă oră

METEO. Un ciclon lovește România chiar în acest weekend. Vremea se schimbă total în următoarele ore, astfel că ar fi bine să știm cum arată prognoza ANM. 

Vești proaste de la ANM la final de săptămână. Ciclonul central în zona Mării Negre afectează România. Continuă ploile în sudul, dar și în centrul și estul țării.

Cât despre temperaturi, Alina Șerban de la ANM spune că maximele pornesc de la 12 grade și ajung chiar și la 21 de grade în anumite părți ale țării.

Cel mai cald va fi însă de abia de luni, iar mai apoi vremea se schimbă din nou. Chiar și așa, ar fi bine să ne bucurăm de temperaturile ridicate din weekend.

„Ne vom afla și în acest weekend sub influența unui ciclon centrat în zona Mării Negre care va determina apariția averselor în partea de sud, de centru, de est a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Maximele, de la 12-13 grade Celsius la cel mult 17-18 grade Celsius, posibil mai ridicate de atât, 21 grade Celsius în partea de sud a teritoriului. Cel mai probabil, luni ar putea fi mai cald în acele zone”, a spus meteorologul ANM.

METEO. Se schimbă vremea de luni. Prognoza ANM înainte de 1 mai

Alina Șerban anunță că de săptămâna viitoare ploile revin în forță. Și la munte au loc ninsori, vor fi condiții de ceață, iar vremea să răcește.

Astfel, după ziua de luni, temperaturile maxime pornesc de la 7 grade în unele zone și nu depășesc 16 grade la nivel național, adaugă meteorologul.

”De săptămâna următoare, un front atmosferic va traversa teritoriul țării noastre de la vest către est și va determina precipitații pe arii mai restrânse, sub formă de ploi și cantități mai însemnate de apă iar în zonele montane precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare în condițiile în care sunt semnale, la momentul acesta, că de marți s-ar răci în toate zonele, astfel încât temperaturile foarte probabil să fie mai scăzute decât în mod normal în a avea la această dată. Vorbim de maxime de la 7-8 grade Celsius, până la cel mult 15-16 grade Celsius „, a precizat meteorologul Alina Șerban, la antena3.ro