Mii de pensionari sunt obligați să meargă la medic! Riscați să rămâneți fără pensie

18 aug. 2019
Mii de pensionari sunt obligați să meargă la medic! Riscați să rămâneți fără pensie

Mii de pensionari sunt obligați să meargă la medic. Puteți rămâne fără pensie dacă nu respectați noile reguli din noua Lege a pensiilor. 

Această categorie de pensionari este obligată să meargă periodic la medic pentru verificări. Este vorba despre cei care primesc pensie de invaliditate.

Aceștia trebuie să se prezinte la revizuirea medicală la termenul stabilit şi să aducă documentele medicale şi rezultatele investigaţiilor medicale solicitate de medicul expert al asigurărilor sociale.

Revizuirea medicală se poate face chiar și la cererea pensionarului dacă starea sa de sănătate s-a îmbunătățit sau s-a agravat, se arată în lege. De asemenea, revizuirea se poate face şi din oficiu, în urma convocării justificate de către medicul expert al asigurărilor sociale.

În același, nu mai sunt supuşi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezintă invalidităţi care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
b) au împlinit vârstele standard de pensionare prevăzute de prezenta lege.

Persoanele care nu se prezintă la revizuire sau cele care refuză să facă investigaţiile medicale şi examinările necesare pentru evaluarea/expertizarea capacităţii de muncă, riscă respingerea cererii de încadrare în grad de invaliditate sau după caz, suspendarea plăţii pensiei de invaliditate, se mai arată în proiect.