Mii de români vor ieși cu doi ani mai devreme la pensie! Care este marea condiție

06 oct. 2019
Mii de români vor ieși cu doi ani mai devreme la pensie! Care este marea condiție

Mii de români vor putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme. Totul este prevăzut într-un proiect de lege foarte important. Sunt vizați locuitorii a mai multor orașe.

Pentru a beneficia de această reducere a vârstei de pensionare, trebuie să îndepliniți o condiție importantă, să locuiască în localități din țară precum Baia Mare, Târgu Mureș sau Râmncu Vâlcea.

Reducerea vârstei de pensionare vine în contextul în care aceștia au locuit în zone poluate. Acest beneficiu îl vor avea doar cei care au locuit minim 30 de ani acolo.

”Persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției, preparării și arderii cărbunelui sau a șisturilor bituminoase, a extracției și prelucrării minereurilor feroase și neferoase cu conținut de praf sau emisii de gaze cu efect de seră cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, feldspat și siliciu sau de radiații din minereuri radioactive, hidrogen sulfurat, crom trivalent, crom hexavalent, a pulberilor metalice ori de cocs metalurgic, precum și a emisiilor de amoniac și derivate, respectiv localitățile : Baia Mare, Copsa Mica, Zlatna, Târgu Mureș, Slatina, Turnu Măgurele, Râmnicu Vâlcea, Petroșani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Aninoasa și Uricani pe o rază de 8 km în jurul acestor localități vor beneficia de pensioare anticipată cu doi ani, fără să nciun fel de penalizare”, se spune în inițiativa legislativă.