Mii de șoferi, în pericol! Ar putea să rămână fără carnet! Razii ale autorităților: cine sunt cei vizați

19 oct. 2019
Mii de șoferi, în pericol! Ar putea să rămână fără carnet! Razii ale autorităților: cine sunt cei vizați

Probleme mari pentru mii de șoferi! Ar putea să rămână pietoni și fără loc de muncă. Sunt razii ale autorităților care impun noi reguli extrem de stricte.

Se anunță controale extrem de dure și trecerea pe linie moartă a mii de șoferi. Autoritățile nu glumesc. Vor fi mari probleme.

Șoferii rămân pietoni

Firmele românești primesc o mare lovitură. S-a decis ca autovehiculele folosite de firmele de specialitate pentru transportul de marfă sau pasageri să fie supuse unui control mai atent și mai detaliat atunci cânt efectuează inspecția tehnică periodică.

Este vorba despre o normă obligatorie care reprezintă obiectul unui proiect de act normativ lansat recent în dezbatere publică la Ministerul Transporturilor. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege care impune un pachet suplimentar de verificări la ITP are nevoie de semnătura ministrului Transporturilor. În plus, documentul trebuie să fie publicat în Monitorul oficial.

La mașinile firmelor de transport marfă sau persoane va fi verificată, în cadrul inspecțiilor tehnice periodice, funcționarea atât a sistemului de avertizare la trecerea voluntară peste liniile de separare a benzilor de circulație, cât și a sistemului de avertizare cu privire la somnolența și lipsa de atenție a conducătorului auto, dacă un asemenea dispozitiv există, desigur.

Mai exact, inspectorii ITP vor verifica, pe lângă elementele de frânare, direcție, lumini, anvelope sau emisii poluante și cele două sisteme care ar trebui, teoretic, să-i împiedice pe șoferi să adoarmă la volan sau să iasă de pe carosabil.