Mii de șoferi, în stare de șoc! Este vestea pe care nu voiau să o audă: Vezi dacă vei avea probleme

03 oct. 2019
Mii de șoferi, în stare de șoc! Este vestea pe care nu voiau să o audă: Vezi dacă vei avea probleme

Mii de șoferi sunt în stare de șoc! Este vestea pe care nu voiau să o audă prea curând. Vor avea din ce în ce mai multe probleme. Mașinile electrice sunt in ce în ce mai căutate, iar cele diesel sunt pe cale e dispariție.

Ultima veste a venit in nordul Europei. Fenomenul se va propaga pe întreg Bătrânul Continent.

Mașinile electrice cuceresc piața

Mașinile electrice sunt într-o ascensiune continua și cuceresc piaa din ce în ce mai mult. Model 3 de la Tesla a rămas cel mai bine vândut vehicul din Norvegia în trimestrul trei din 2019, deşi vânzările au scăzut ușor faţă de prima jumătate a anului, transmite Reuters.

În perioada iulie-septembrie 2019, Tesla a vândut 3.300 de maşini Model 3 pe piaţa norvegiană, depăşind modelul Golf de la Volkswagen cu aproximativ 900 de unităţi. Dar în primul trimestru s-au vândut 6.123 de maşini Model 3, iar în al doilea, 4.438 de unităţi, arată datele Federaţiei Rutiere Norvegiene.

Obiectivul autorităţilor din Norvegia îl reprezintă interzicerea vânzării vehiculelor cu combustibili fosili în 2025. Pe lângă scutirile de taxe pentru automobilele electrice, proprietarii acestora beneficiază şi de alte facilităţi precum taxe de drum reduse, parcare gratuită şi în multe locuri încărcare gratuită.
O provocare o constituie însă numărul redus de staţii de încărcare rapidă care să ţină pasul cu creşterea rapidă a flotei de autovehicule electrice.

Săptămâna trecută, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Electrek că Tesla a reuşit să livreze 100.000 de maşini pe plan global în trimestrul trei din 2019. Dar anul acesta vânzările modelelor S şi X de la Tesla au scăzut pe piaţa norvegiană, unii cumpărători preferând Model 3, mai ieftin, în timp ce alţii au optat pentru recent introdusele SUV-uri exclusiv electrice de la Audi şi Jaguar Land Rover.

Aproximativ 54,5% din toate autovehiculele înmatriculate în septembrie în Norvegia au fost autovehicule complet electrice, un procent record la nivel global, în creştere faţă de 45,3% în septembrie 2018.
Cumpărătorii norvegieni de maşini electrice sunt scutiţi de la plata taxelor impuse autovehiculelor pe benzină şi motorină, astfel că mărci precum Tesla sau Nissan, cu modelul său electric Leaf, au vânzări mai mari decât producătorii auto globali, cum ar fi Volkswagen, Toyota sau Daimler.

În 2018, vânzările de autovehicule complet electrice în Norvegia au atins un procent record de 31,2% din piaţă, de la 20,8% în 2018, cu mult în faţa altor state, iar cumpărătorii au fost nevoiţi să aştepte pe măsură ce producătorii încearcă să facă faţă cererii.