Mii de șoferi vor fi obligați să facă aceste cursuri! Se schimbă regulile de circulație rutieră

29 oct. 2019
Mii de șoferi vor fi obligați să facă aceste cursuri! Se schimbă regulile de circulație rutieră

Mii de șoferi vor fi obligați să urmeze aceste cursuri. Totul este prevăzut într-un proiect de lege pus în dezbatere publică. Este vorba despre Propunerea legislativă privind completarea Ordonanței de Urgență nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Potrivit actului normativ, șoferii care conduc mașini dotate cu girofaruri, printre care și ambulanțele, vor fi nevoiți să urmeze cursuri de conducere defensivă. Astfel, conducătorii vor fi instruiți să prevină accidentele rutiere.

Sunt vizați șoferii care conduc mașini de poliție, de pompieri, jandarmerie, ambulanță, armată sau mașini folosite la transportul anumitor mărfuri sau substanțe periculoase, la repararea drumurilor, la deszăpezire sau la transporturile agabaritice.

Inițiativa a fost gândită pentru a reduce numărul accidentelor rutiere. Conform documentului, persoanele fizice și firmele care plătesc salariaților cursuri de conducere defensivă vor putea deduce cheltuielile pentru cursurile respective din impozitul pe venit sau pe profit.

Pentur a intra în vigoare, proiectul trebuie aprobat de Paralament, promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial.