Miliardarul Elon Musk umilește România! Ce a spus despre țara noastră

10 sept. 2019
Miliardarul Elon Musk umilește România! Ce a spus despre țara noastră

România a ajuns ținta ironiilor celor mai bogați oameni ai lumii. După gafele în serie făcute de Viorica Dăncilă la mai multe întâlniri cu oameni importanți din lume, acum un miliardar și-a permis să râdă de țara noastră. Elon Musk umilește la scenă deschisă România.

Fondatorul giganților Tesla și SpaceX a postat pe Twitter o poză în care apare în prim-plan steagul României și cel al unei țări africane. Musk se întreabă de ce nu vorbeşte mai multă lume despre acest lucru.

Cu cine ne-a comparat Elon Musk

Elon Musk a descoperit o asemănare incredibilă între România și statul Ciad. Miliardarul spune că drapelele celor două țări sunt extrem de asemănătoare și este șocat că nimeni nu a descoperit acest lucru până acum. „De ce nu vorbeşte mai multă lume despre asta?”, s-a întrebat Musk pe o rețea de socializare. Mai mult, miliardarul a și atașat o poză cu cele două steaguri pentru a arăta asemănarea izbitoare.

Povestea celor două steaguri

Elon Musk nu greșește prea mult atunci când face această comparație. Drapelul țării noastre se aseaănă cu cel al Ciadului, dar și cu cel civil al Andorrei.

Asemănarea cu drapelul Ciadului, care diferă de drapelul românesc doar prin nuanța ușor mai închisă a fâșiei albastre (indigo, în loc de cobalt cum e la cel românesc), a stârnit discuții la nivel internațional.
Ambasada Ciadului de la Moscova a înaintat Organizației Națiunilor Unite un protest oficial, prin care cerea ca drapelul României să nu mai fie arborat la ONU, protest respins deoarece existența tricolorului vertical albastru-galben-roșu ca drapel al României este anterioară existenței statului Ciad. România a adoptat actualul design steagului în anul 1861, în timp ce Ciad a făcut-o 1959, după ce a obţinut independenţa de Franţa.