Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu o poate suporta pe Simona Halep. Ce s-a întâmplat între cele două în trecut

24 apr. 2021
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu o poate suporta pe Simona Halep. Ce s-a întâmplat între cele două în trecut

Sorana Cîrstea era în anul 2009 noua vedetă din tenisul românesc și preferata mass media. Aceasta reușea o calificare entuziasmantă în sferturile turneului de la Roland Garros și ajungea până pe locul 23 în clasamentul WTA, mult peste Simona Halep. Era considerată un mare talent și toată lumea o vedea ca ajungând cel puțin în top 10 WTA.

Doar că acest lucru nu s-a întâmplat. Astăzi Sorana Cîrstea are 31 de ani și cea mai bună performanță din carieră rămâne cea din 2009. Totuși se pare că anul acesta sportiva are ambiții mari. Își dorește un titlu de grand slam, o medalie olimică și să-și îmbunătățească mult clasamentul WTA, unde acum ocupă poziția 63.

Ce obiective are Sorana Cîrstea pentru acest an

Performanțele ei din ultima perioadă sunt dătătoare de speranță întrucât după o perioadă mai slabă a Soranei, care coborâse chiar în afara primei 100 mondial, acum se află deja calificată în semifinalele turneului de la Istanbul, pe care speră să-l și câștige.

De cealaltă parte, Simona Halep a ajuns și ea în aceeași fază la turneul de la Stuttgart, după două meciuri câștigate categoric în fața unor jucătoare tinere, care în trecut o înviseseră. Simona este numărul 3 mondial în prezent și vizează și ea tot o medalie olimpică la Tokyo.

Colege de generație, între Simona Halep și Sorana Cîrstea a existat mereu o mare rivalitate. Cele două se evită, abia își vorbesc, iar totul ar fi pornit de la succesul Simonei.

De nu o poate suporta Sorana Cîrstea pe Simona Halep

Sorana era considerată cea talentată, iar Simona cea muncitoare. Specialiștii o vedeau pe sportiva din Târgoviște drept marea stea din tenis, dar când Simona a început să câștige turnee, toată atenția s-a îndreptat către ea. Și de aici au pornit mici răutăți între cele două.

„Noi ne știm de la 8 ani. Dar nu am fost niciodată prietene apropiate. Suntem pur și simplu colege de breaslă. Ca-n orice job, cu unii colegi ai o legătură mai profundă, cu alții nu. Nici când eram copii nu eram foarte apropiate, pentru că suntem două persoane extrem de diferite. Nu există două persoane mai diferite decât noi două”, povestea Sorana Cîrstea într-un interviu mai vechi.

Aceasta a fost criticată în trecut după ce la o competiție Fed Cup, la care Simona Halep nu a luat parte a spus că „echipa României nu stă în Simona”, un alt semn al rivalității și al invidiei pe care Sorana i-o poartă celei care a eclipsat-o practic întreaga ei carieră.