Neașteptat! Care este cel mai vizitat din România și de ce îl preferă turiștii străini! Cine completează topul

08 sept. 2019
Neașteptat! Care este cel mai vizitat din România și de ce îl preferă turiștii străini! Cine completează topul

Conform datelor furnizate de Insitutul Naţional de Statistică, în anul 2018, peste 12,8 milioane de turişti au vizitat România, iar veștile sunt foarte bune, pentru că asta înseamnă o creştere cu 6,3% faţă de anul 2017, care a fost considerat unul bun. Dintre aceştia 21,7% au fost străini.

Destinațiile preferate ale turiștilor din alte țări au fost oraşele Bucureşti, Braşov, Iaşi, Cluj, Sinaia şi Oradea au fost destinaţiile, potrivit unui top votat pe o platformă internaţională, TripAdvisor. Tot aici, mulți dintre cei care ne-au vizitat țara au scris review-uri foarte frumoase, impresionați de locurile fascinante pe care le-au găsit aici.

Pe ce loc se situează Bucureștiul la nivel mondial

Așadar, Bucureştiul ocupă primul loc în topul oraşelor turistice din ţară și în statistici, nu doar în preferințele votanților străini. Din cei peste două milioane de oameni care au vizitat Capitala, puţin peste un milion două sute de mii au fost turişti străini. Iar 90% dintre ei au venit în Piaţa Constituţiei pentru a vedea cel puţin o dată Palatul Parlamentului sau pentru a participa la diverse concerte susținute de artiști străini.

La nivel mondial, capitala țării noastre se află pe locul 61, depșsind Tbilisi, capitala Georgiei, dar atrăgand mai puțini turiști decat Beirut (locul 60) sau Jakarta (locul 59).