Nelu Tătaru revine în prim plan. Ce funcție a primit fostul ministru al Sănătății de la Florin Cîțu

10 sept. 2021
Nelu Tătaru revine în prim plan. Ce funcție a primit fostul ministru al Sănătății de la Florin Cîțu

Nelu Tătaru a preluat funcția de ministru al Sănătății de la Victor Costache, forțat de Ludovic Orban să demisioneze pentru că a susținut testarea în masă a populației pentru stoparea pandemiei. Acesta era secretar de stat la acel moment.

După ce s-a implicat enorm la minister și practic a renunțat complet la viața personală, pentru a fi 100% dedicat muncii de ministru, Nelu Tătaru a rămas fără portofoliul de la Sănătate, cedat de Ludovic Orban lui Vlad Voiculescu de la USR-PLUS.

A fost una dintre cele mai nedrepte și dezgustătoare decizii luate de președintele PNL. Practic Nelu Tătaru dusese greul pandemiei, era pe locul 1 la capitolul popularitate, avea o imagine foarte bună, adusese multe voturi partidului, iar ca recompensă a fost demis.

Ce funcție a primit Nelu Tătaru

Acum Florin Cîțu îi oferă acestuia o nouă funcție, ce-i drept una mai puțin prestigioasă. El devine consilier onorific pe probleme de Sănătate la Guvern, alături de Horațiu Moldovan, fost secretar de stat în ministerul Sănătății și un reputat profesor și chirurg cardiovascular de excepție. Aceeași distincție a primit-o și Victor Costache în urmă cu ceva timp.

Practic, oamenii umiliți de Ludovic Orban au fost acum recuperați de Florin Cîțu. De altfel, Nelu Tătaru a anunțat în luna iunie că el și organizația pe care o reprezintă îl vor susține pe actualul premier în lupta pentru șefia PNL.