Nimeni nu a știut! Care a fost primul job al Liei Olguța Vasilescu și ce a studiat aceasta în facultate

03 sept. 2019
Nimeni nu a știut! Care a fost primul job al Liei Olguța Vasilescu și ce a studiat aceasta în facultate

Lia Olguța Vasilescu era la un pas să ajungă premier și apoi președintele PSD, dar arestarea rapidă a lui Liviu Dragnea a dat totul peste cap. Fostul ministru al Muncii s-a retras temporar din prim plan, dar continuă să fie o figură foarte influentă pe scena politică.

Puțini știu care a fost primul ei job, cu mult înainte de a deveni o stea în PRM, partidul fondat de Corneliu Vadim Tudor. În anul 1997, imediat după ce a absolvit facultatea, ea s-a angajat în presă, iar timp de un an a ocupat funcția de redactor. Ulterior, a fost promovată și a fost numită șefa secției de investigații a publicației, loc pe care l-a ocupat timp de un an.

În anul 1999 a devenit redactorul-șef al cotidianului, însă în anul 2000 a renunțat la presă pentru un loc în Parlament. După ce a terminat liceul, Lia Olguța Vasilescu a urmat cursurile Facultății de Litere și Istorie din Craiova, specializarea româno-italiană, iar în anul 2001 Colegiul Național de Apărare. În anul 2007 a obținut și titlul de doctor în Sociologie la Universitatea București.

Surprizele Olguței

Lia Olguța Vasilescu este plină de surprize. Aceasta are centura neagră doi dani, face arte marțiale de peste 20 de ani și este specialistă în stilul Shotokan-Fudokan. “Fac karate pentru mine, dar și pentru a fi pregatită să înfrunt neprevăzutul”, a declarat, zâmbind, social-democrata atunci când a fost întrebată de ce se antrenează atât de mult.

Lia Olguța Vasilescu este căsătorită cu Claudiu Manda, care a devenit recent europarlamentar PSD. Din prima căsătorie, cu jurnalistul Ovidiu Wlassopol are un copil.