Există multe moduri de a prepara ouăle. Le putem fierbe, le putem prăji, le putem adăuga în băutura noastră preferată și de asemenea, putem face și o omletă delicioasă atunci când suntem pe grabă.
Puțini știu însă că ouăle nu trebuie combinate cu acest aliment. Medicii susțin că aceasta este cea mai periculoasă combinație alimentară și are un efect negativ asupra organismului nostru.
Ouăle nu se combină niciodată cu brânza, spune Valentin Răducu. Poate fi vorba despre o omletă cu brânză, un ou fiert cu brânză, indiferent de combinație, pericolul este același.
Potrivit specialistului, în urma acestei combinații te putem confrunta cu dureri mari de stomac, dar și cu un exces de gaze pe care cu siguranță nimeni nu și l-ar dori.
”Trebuie să acordăm o mare atenţie necesităţilor propriului organism, aşa că în cazul în care ne confruntăm cu excesul de gaze, dureri stomacale, trebuie să ştim că de vină sunt alimentele pe care le consumăm în fiecare zi”, a spus Valentin Răducu pentru Adevărul.
Medicul nutriționist spune că pentru a ne bucura de beneficiile oului și pentru a nu ne obosi organismul, omleta de dimineață trebuie să conțină doar legume.
Mai mult de atât, specialistul adaugă că este bine ca la o astfel de masă să ne ferim de pâinea albă și de produsele de patiserie, chiar dacă sunt mai accesibile și ușor de consumat.
”În omletă trebuie să punem întotdeaună legume, nu brânzeturi pentru a putea evita problemele de sănătate care pot apărea. Carbohidraţii trebuie consumaţi trebuiesc consumaţi singuri la masă, iar cel mai bine să alegem făinoasele şi cerealele integrale şi să excludem fin dietă defintiv pâinea albă şi produsele de patiserie“, a mai precizat medicul nutriţionist.
O altă greșeală pe care multe persoane o fac este să combine măslinele cu pâinea. Chiar dacă pare o masă ușoară, întreg procesul de digestie va fi îngreunat, dând astfel senzația de oboseală.