Nu consuma aceste alimente pe stomacul gol. Pot provoca chiar și cancer

de:
10 iul. 2021
Nu consuma aceste alimente pe stomacul gol. Pot provoca chiar și cancer

Fiecare dintre noi își începe dimineața așa cum își permite. Dacă unii nu se pot trezi fără o ceașcă de cafea, alte persoane își iau micul dejun imediat după ce se trezesc.

Cu toate astea, e bine să ținem cont de faptul că unele alimente nu sunt deloc recomandate pe stomacul gol. Ele pot cauza ureri mari și pot deveni un real pericol pentru persoanele care suferă anumite boli la nivelul stomacului.

Alimentele interzise dimineața

Ți-ai începul vreodată dimineața cu un suc de portocale? Ei bine, poate îți vei schimba parcepția acum. Portocalele, lămâile dar și mandarinele pot irita esofagul, iar cei care suferă de probleme la acest capitol ar fi mai bine să se ferească de ele la primele ore ale dimineții.

O altă greșeală pe care foarte multe persoane o fac este să consume produsele de patiserie, ca prima masă a zilei. Într-adevăr, covrigii, dar și cornurile sunt delicioase și se găsesc oriunde, însă drojdia irită mucoasa stomacului, provocând astfel flatulență.

Băuturile carbogazoase nu trebuie nici ele consumate pe stomacul gol. Studiile au demonstrat că ele pot crește riscul de cancer, boli de inimă, diabet și leziuni hepatice.

Ține cont și de faptul că acest tip de băuturi conține aproximativ 10 lingurițe de zahăr, iar pe stomagul gol, acestea se resimt diferit.

Cât de sănătoasă este cafeaua dimineața

Nici cei care beau cafea de la primele ore ale dimineții pe stomacul gol nu sunt mai presus. În cazul în care nu știai până acum, consumul de cafea poate crește nivelul acidului clorhidric, ducând astfel în unele cazuri la vărsături, dar și constipație.

Mai mult de atât, digestia proteinelor va fi îngreunată, lucru care provoacă balonare, inflamație la nivelul intestinului, iar în cele mai rele cazuri chiar și cancer la colon.

Același lucru este valabil și în cazul consumului de ceai pe stomacul gol. Studiile au demonstrat că acesta reduce acidul din stomac, eliminând astfel pofta de mâncare, însă din punct de vedere medical, nu este recomandat.