Nu mai consuma acest tip de carne! Distruge imunitate organismului. Specialiștii avertizează. E o adevărată otravă

de:
28 dec. 2020
Nu mai consuma acest tip de carne! Distruge imunitate organismului. Specialiștii avertizează. E o adevărată otravă

Mare atenție la acest tip de carne. Deși este absolut delicios, este extrem de periculos pentru sistemul nostru imunitar. Specialiștii trag un semnal de alarmă. Este o adevărată otravă pentru organismul nostru.

Burgerii sunt delicioși, sățioși și sunt o masă perfectă în orice moment al zilei, însă știm ce efect are carnea tocată asupra organismului nostru? Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la efectul pe care consumul regulat de carne tocată îl are asupra organismului nostru.

O adevărată otravă pentru organism

Nutriționiștii susțin că cei un consum regulat de carne tocată poate afecta destul de grav imunitatea organismului. De asemenea, persoanele care au un astfel de meniu sunt susceptibile la infecţii cu bacterii periculoase, precum Salmonella sau E.coli, care se manifestă prin simptome neplăcute precum diaree, febră, greaţă, vomă, crampe abdominale.

Deși nu pare un lucru atât de grav, în cazuri severe, o persoană care suferă de diaree poate ajunge la o deshidratare accentuată, care o va duce direct pe patul de spital pentru administrarea de lichide necesare, scrie Live Strong.

Potrivit sursei citate, de cele mai multe ori, tocăturile au la bază carne de porc, care poate avea un efect devastator asupra fiziologiei globulelor albe din sânge.

Care este cantitatea ideală

Cu alte cuvinte, specialiștii susțin că o persoană care va consuma carne tocată timp de zece zile, chiar și în cantități foarte mici, a avea o imunitate mai scăzută cu circa 21% la femei şi cu 11% la bărbaţi. De asemenea, pe lângă distrugerea sistemului imunitar, consumul de carne tocată sporeşte riscul apariţiei bolilor infecţioase.

Asta nu înseană că o persoană nu poate consuma carne tocată niciodată. Specialiștii vin și cu o serie de recomandări pentru cei pretențioși. Pentru a evita astfel de probleme și pentru a ne bucura de gustul unei chiftele bine făcute, o persoană trebuie să consume maximum 120 de grame de carne tocată pe zi.

Sarmale de Crăciun
Sarmale de Crăciun

Acest lucru este valabil și în cazul cărnii tocate produse în casă, dar și în cazul celei de fast food. Nu contează condițiile în care este preparată, ci conținutul pe care îl are.

Preparatele de Crăciun, cele mai periculoase

Având în vedere că suntem în perioada sărbătorilor de iarnă, cârnații și sarmalele sunt și ele prezente pe mesele românilor, așa că mare atenție la cantitate pentru că și aceste alimente au la bază carne tocată. Ele nu trebuie consumate mai mult de zece zile consecutive.

Pe lângă acest lucru, specialiștii mai subliniează faptul că carnea tocată este printre puținele alimente care provoacă indigestie, iar acest lucru este valabil mai ales în cazul persoanelor care suferă de probleme gastrice, biliare sau hepatice.

Un alt lucru de mare ajutor, mai ales în această perioadă este evitarea uleiului și a cepei. Organismul nostru va fi mai în siguranță dacă alegem să preparăm carnea tocată fără prăjire.