Nu mai consuma aceste alimente! Îți îmbătrânesc pielea. Ce alte efecte negative au asupra organismului

de:
07 dec. 2020
Nu mai consuma aceste alimente! Îți îmbătrânesc pielea. Ce alte efecte negative au asupra organismului

Dacă îți dorești o piele sănătoasă, catifelată și o stare de bine continuă, trebuie neapărat să eviți aceste alimente. Ele te îmbătrânesc treptat, fără să îți dai seama și îți pot lua toată energia de care ai nevoie.

Atunci când un aliment este delicios, nu prea ținem cont de ingredientele pe care le are și doar ne bucurăm de savoarea lui. Mare atenție însă dacă îți dorești să te rămâi tânăr cât mai mult timp. Există o serie de alimente care ar trebui să dispară imediat din dieta ta.

Consumate regulat, acestea pot avea un efect negativ asupra pielii precum apariția ridurilor, uscăciunea tenului, apariția punctelor negre, iar în unele cazuri chiar și a coșurilor.

Dieteticianul Tamara Prountseva a vorbit despre efectele neștiute ale acestor alimente extrem de periculoase. Printre ele se numără produsele alimentare procesate, care conțin cel puțin 5 aditivi, cum sunt aromele, conservanți, coloranti și agenți de îngroșare. Cu alte cuvinte, produsele semi-prelucrate, produsele de patiserie, deserturile și sucurile, trebuie eliminate imediat din meniul zilnic.

”Alimentele procesate pot neutraliza carbohidrații complecși. Acestea previn excesul de glucoză și, prin urmare, sunt capabile să reglementeze nivelul glicemiei”, a spus Tamara Prountseva.

Cum putem să prevenim îmbătrânirea tenului

Dieteticianul vine totodată și cu o serie de recomandări. Acesta ne propune să alegem cerealele, pâinea, pastele de grâu și să consumam aproximativ 400 de grame de fructe și legume în fiecare zi pentru a întârzia îmbătrânirea pielii.

De asemenea, pentru a veni în ajutorul persoanelor care își doresc o viață sănătoasă și un aspect fizic plăcut, cietetistul Ekaterina Bourlyaeva, director al Centrului pentru consiliere și diagnostic Alimente sănătoase și sportive, a făcut o lista a alimentelor pe care să le consumăm pentru a ne păstra sănătatea, frumusețea și tinerețea pielii.

Aceasta recomandă consumul de alimente bogate în proteine, aici intrând brânză, pește și ouă, carne, gălbenuș de ou, soia, nuci. De asemenea, pe lângă alimentație ține cont și de alte aspecte. Expunerea la soare fără protecție, lipsa somnului, poluarea aerului, dar și tutunul, favorizează și ele îmbătrânirea prematură a tenului.