Majoritatea românilor cumpără gumă de mestecat fără a ști cât este de nocivă. Guma este un produs făcut tradițional din cauciuc natural sau un tip de cauciuc sintetic numit poli-izobutilenă.
Medicii au mărturisit adevărul despre cel mai consumat produs.
“Guma de mestecat ne împrospătează respirația neutralizând mirosurile neplăcute, însă este bine să o consumăm doar câteva minute și nu ore întregi. Stimulează secreția salivară și neutralizează aciditatea apărută dupa masă, având astfel rol anticarie prin reechilibrarea proceselor de mineralizare și demineralizare apărute în cursul meselor.
Din păcate, multe produse de acest tip conțin zahăr, pentru a le face mai gustoase. Acesta accentuează practic demineralizarea dinților prin menținerea unui ph salivar scăzut și favorizează apariția cariilor. Deci într-un final, rezultatul pozitiv al stimulării secreției salivare este practic anulat de zahărul din compoziție”, explică medicul stomatolog Adrian Mina.
Medicul recomandă drajeurile pentru că nu atacă dinții.
„Dacă ar fi să ne întrebaţi, noi, medicii, v-am recomanda să folosiţi cât mai puţin spre deloc gumă de mestecat. Există şi alte variante pentru a ne împrospăta respiraţia. Drajeurile mentolate sunt cea mai bună alegere pentru că nu atacă dinţii şi acum se găsesc variante realizate cu produse bio şi eco, sunt cât se poate de naturale.
Atunci când consumăm alimente cu miros pregnant precum usturoiul sau ceapa, guma nu ne ajută cu nimic. Pentru că nu face altceva decât să acopere mirosul, în schimb, aceste drajeuri au molecule care îl anihilează în totalitate“, declară medicul Adrian Mina pentru Adevărul.
Guma, ca și alte produse din comerț, conține substanțe dăunătoare.
InfoCons a analizat mai multe sortimente și a descoperit că guma conține E-uri precum: sorbitol (E420), acesulfam K(E950), xilitol (E967), precum şi aspartam (E951) şi coloranţii E171 şi E133.
Ingrediente: