Nu mai mânca icre de la magazin! Ce se adaugă în ele? Pericol la cutie

28 mart. 2020
Nu mai mânca icre de la magazin! Ce se adaugă în ele? Pericol la cutie

Nu vei mai mânca icre de la magazin după ce vei citi ce au descoperit specialiștii. Deși sunt achiziționate constant, acestea nu sunt tocmai sănătoase.

Majoritate conțin conservanți, carmin sau un colorant provenit din extract de gândaci.

Conform unui studiu realizat de expertii APC, 80% din produsele analizate conțin conservanți, 69% din sortimentele analizate conțin acid citric, 52% din sortimentele analizate conțin agenți de îngroșare și între 5 și 7 aditivi alimentari.

S-au analizat 51 de sortimente de salate de icre și s-a constatat că:

– 80% din produsele analizate conțin conservanți.
– 69% din sortimentele analizate conțin acid citric.
– 52% din sortimentele analizate conțin agenți de îngroșare.
– 52% din produsele analizate conţin între 5 şi 7 aditivi alimentari.
– 32% din sortimentele analizate conțin carmin.
– la 49% dintre sortimentele analizate conținutul de icre variază între 6% și 11%.
– 55% dintre sortimentele analizate conțin icre tarama.

Ce spun specialiștii

„Salata de icre realizată în sistem industrial este un produs cu un conținut scăzut de icre de calitate superioară, cu o încărcătură chimică mare, constituită din conservanți, agenți de îngroșare, coloranți și acidifianți”, susține Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC.

Amestec de chimicale

,,Este binecunoscut faptul că în ultimii ani, tot mai multe persoane au început să sufere de afecţiuni digestive sau imunitare, precum infecţiile gastrointestinale, sindromul colonului iritabil, alergiile, intoleranţele alimentare sau dermatita atopică.

Din nefericire, consumul salatelor de icre conservate cu aportul substanţelor chimice de sinteză (ex. conservanţi, arome, agenți de îngroșare, acidifianţi etc) este asociat în mod direct cu perturbarea florei intestinale, rezultată ca urmare a creşterii nivelului de toxicitate regăsit în tractul intestinal”, spune și nutriţionistul Dumitru Balan.