Nu mai sunt bani de pensii și alocații? Un economist din interior spune adevărul

de:
01 iun. 2020
Nu mai sunt bani de pensii și alocații? Un economist din interior spune adevărul

De ziua copilului un economist dă vestea cea mare! Adrian Câciu, care lucrează într-unul din ministere, a spus adevărul. Acesta a explicat când se pot dubla alocațiile și de ce acest lucru nu s-a putut realiza până acum. 

Economistul Adrian Câciu susține că motivul invocat de Guvernul Orban pentru a nu dubla alocaţiile de la 1 august pentru că nu ar permite bugetul, este unul fals. Același lucru ar fi valabil și cu pensiile.

Potrivit acestuia, suma necesară pentru dublarea alocațiilor este de doar 3,2 miliarde lei, nu de 6 sau 7 miliarde de lei.

”Amintesc că, la acest capitol de „bunuri și servicii” în anii cu 28 de ministere erau cuprinse sume de 44 miliarde lei pe an. Anul acesta, cu 16 ministere sunt cuprinse sume de 51 miliarde lei. Cu 7 miliarde lei mai mult!!!

Costurile cu stocurile de materiale de protecție din capitolul de bunuri și servicii în perioada pandemiei au fost de până la 2 miliarde lei.(nu vă fac calculul ca de fapt aceste 2 mld provin din realocare de la fondul de rezerva, ceea ce ar conduce la cresterea sumei alocate capitolului cu bunuri si servicii la 53 mld lei, ca sa nu va pierd in cifre).

Aceste costuri cu materialele de protectie erau necesare, le scadem din cele 51 de miliarde, rămân 49 miliarde lei bunuri si servicii și evident, rămâne intrebarea de ce cheltui mai mult cu 5 miliarde lei cand ai un aparat administrativ mai mic?

În mod normal, aici, la bunuri si servicii, ar trebui să ai maxim 40 de miliarde lei(și uite cum se gasesc și banii de pensii pe capitolul transferuri de la bugetul de stat)”, a scris Adrian Câciu pe pagina de facebook.

”Sunt bani de alocații!”

Acesa atrage ateția că alocațiile pot fi mărite începând cu luna august, fără a se crea un dezechilibru în bugetul de stat.

”Revenind deci, fara a crea deficit suplimentar, alocațiile copiilor pot fi dublate de la începutul lunii august fără a dezechilibra bugetul de stat ci doar prin realocări de sume și chivernisirea corectă a cheltuielilor bugetare.
Sunt bani de alocații!

”La mulți ani tuturor copiilor și îmi cer scuze că, de ziua voastră, legile care vă privesc nu sunt aplicate.
Să sperăm că va fi bine, chiar dacă trăim în epoca lui „n-am”!”, a adăugat analistul economic Adrian Caciu.