Nu se mai plătesc pensiile?! Violeta Alexandru anunță ce se va întâmpla cu banii în aprilie

30 mart. 2020
Nu se mai plătesc pensiile?! Violeta Alexandru anunță ce se va întâmpla cu banii în aprilie

Violeta Alexandru a făcut un nou anunț despre pensiile care urmează să vină în aprilie. Ministrul face un apel la calmul pensionarilor.

Nu se pune problema de neplata pensiilor, spune oficialul. Banii sunt prevăzuți deja în buget, și nu ne referim doar la pensii, ci și la prestațiile sociale.

Banii vin până pe 19

„Banii pentru pensii sunt planificaţi în buget. Încercăm o variantă în funcţie, în schimb, de mai mulţi factori, parte dintre ei au legătură cu încasările în buget, dar facem toate eforturile să aducem pensiile pensionarilor chiar mai devreme decât data obişnuită pentru luna aprilie, pentru luna de sărbători pascale.

Categoric da, sunt fonduri în buget pentru plata pensiilor şi a prestaţiilor sociale, încercăm ca ele să ajungă până în Paşte (19 aprilie – n. r.) la toţi pensionarii, ca să aibă o minimă linişte pentru a-şi petrece sărbătorile.

Sigur că azi trecem printr-o situaţie delicată, dar pensionarii nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că nu există riscul neplăţii pensiilor. Nu vom ţine de calendarul de plată şi încercăm ca ele să ajungă chiar mai devreme”, a afirmat ministrul Muncii, la Digi FM.

Se vor plăti și prestațiile sociale.

„În legătură cu prestaţiile sociale, sunt prevăzuţi bani în buget pentru plata acestora. E o perioadă foarte grea pentru toate aceste categorii şi suntem responsabili cu privire la acoperirea plăţii, pentru a ne respecta obligaţiile”, a adăugat ministrul.

Banii vin de la UE

Ministrul s-a mândrit cu faptul că plătesc pensiile din banii proveniți din fondurile prezente vin din partea Comisiei Europene.

„O parte din fondurile pe care noi le capacităm acum vin şi din partea Comisiei Europene: în paralel cu efortul naţional, ministrul Fondurilor Europene este într-o continuă legătură cu reprezentanţii Comisiei, pentru a beneficia prompt şi de sprijinul pe care Comisia Europeană îl acordă tuturor statelor membre, inclusiv României”, a precizat Violeta Alexandru.