O insectă a fost declarată cea mai importantă viețuitoare de pe Terra! Cine ar fi crezut asta

20 oct. 2019
O insectă a fost declarată cea mai importantă viețuitoare de pe Terra! Cine ar fi crezut asta

O insectă a fost declarată cea mai importantă viețuitoare de pe Terra. Rolul acestora este vital pentru agricultura globală, susțin oamenii de știință.

Este vorba despre albine. The Science Times, susține că prin polenizare, florile se reproduc. În cazul în care polenizarea nu ar mai avea loc, florile ar putea să dispară.

Albinele sunt singurele viețuitoare care nu poartă niciun fel de patogen.

Conform unui studiu realizat de Centrul de antreprenoriat apicol al Universitatii Mayor si Corporatia Apicola din Chile, cu susținerea Fundației de inovație agrara, albinele sunt singurele viețuitoare ce nu poartă niciun fel de virus sau bacterie.

Din păcate, cercetătorii susțin că acestea sunt pe cale de dispariție. Studiile arată o scădere drastică a numărului de albine. Vorbim de un procent de 90%.

Care este motivul?

Pesticidele folosite, lipsa vegetației și defrișările ar fi principalele motive. Recent, activiștii au tras un semnal de alarmă, propunând ca aceste pesticide să fie înlocuite cu ceva nedăunător pentru albine.

Oamenii de știință susțin că pesticidele ar afecta sistemul nervos al insectelor, ceea ce duce in cele din urma la distrugerea coloniilor.

Potrivit unui studiu realizat de către profesorul Dave Goulson, de la Universitatea Stirling, albinele expuse la aceste pesticide au crescut cu 8-12% mai putin decat suratele lor neexpuse la insecticid si au produs mai putine regine. Mai mult, albinele expuse la polenul pe care s-a depus pesticid au de doua-trei ori mai multe sanse sa moara departe de stup, intrucat isi pierd sistemul de orientare.