O metodă unică de abordare a sănătății prin masajele la spa

21 oct. 2023
O metodă unică de abordare a sănătății prin masajele la spa

Masajul ocupă un loc foarte important în viața fiecăruia, deoarece ajută la detensionarea musculaturii și la relaxarea minții. Cine nu își dorește să se simtă absolut minunat după o zi lungă de muncă și să îndepărteze toate gândurile negative care creează disconfort? Cu siguranță alegerea spa-ulului unde puteți face un masaj de relaxare contribuie în mod evident la rezultatele obținute. Indiferent de decizia luată este important să verificați cu atenție toate detaliile, pentru a vă asigura că faceți cea mai bună alegere.

Terapeuții profesioniști se implică cu plăcere și dăruire în tot ceea ce fac și sunt mereu orientați către dorințele pacienților. Aceștia vă oferă toate informațiile de care aveți nevoie și vă îndrumă în mod direct în funcție de cerințele proprii. Pentru maximizarea rezultatelor obținute puteți folosi uleiuri de aromaterapie care să faciliteze masajul și să creeze un ambient cu totul special. Ambianta de interior conține, pe lângă parfumul de aromaterapie, muzică liniștitoare și o lumină adecvată astfel că vă ajută să trăiti o experiență fără egal.

Care sunt beneficiile masajului ?

Masajul oferă nenumărate beneficii atât în plan fizic, cât și psihic, iar de cele mai multe ori acestea se obțin în mod simultan. O sesiune de masaj balinez realizată în mod periodic menține tensiunea arterială în parametrii optimi, relaxează musculatura și ajută sângele să ajungă mult mai ușor la inimă. De asemenea, masajul scade concentrația hormonilor de stres și îi înlocuiește, în mod evident, cu hormonii de fericire. Așa se explică faptul că, după sesiunea de masaj vă veți relaxa pe deplin și veți simți o liniște profundă interioară.

Așadar masajul stimulează circulația sanguină și facilitează aportul de oxigen și nutrienți în întregul corp, ceea ce va crește flexibilitatea organismului și se va elimina orice fel de disconfort. Masajul mai contribuie și la eliminarea toxinelor din corp, reducând tensiunea musculară și durerea. În plus, stimulează receptorii senzoriali care susțin relaxarea totală și contribuie la reducerea nivelului de stres emoțional și fizic.

Cum te ajută masajul de relaxare să elimini stresul ?

În această lume în care există o mulțime de factori stresori, oamenii tind să aleagă diverse metode de relaxare. Acest lucru se dovedește extrem de necesar, deoarece masajul ajută la gestionarea simptomelor de anxietate, depresie, insomnie, chiar și tulburări digestive și contribuie la ameliorarea atacurilor de panică. După cum spuneam, factorii stresori pot determina toate aceste afecțiuni iar masajul le poate înlătura cu succes. Așadar, decât să urmați un tratament medicamentos cel mai bine este să optați pentru un masaj balinez și să îndepărtați toate durerile resimțite. Ca și tehnică de relaxare, terapia prin masaj poate gestiona în mod eficient reacțiile organice la stres. Studiile realizate de-a lungul timpului, subliniază faptul că cei care aleg să facă ședințe de masaj periodice suferă mult mai puțin din cauza durerilor musculare și articulare. În plus, sunt mult mai flexibili având în vedere că rigiditatea se ameliorează vizibil iar ritmul cardiacic este mult mai bun.

Prin urmare, masajul ajută corpul să ofere un răspuns imunitar mai îmbunătățit, ajută mintea să elimine gândurile anxioase și oferă o mai bună rezistentă la stres. De asemenea, organismul are capacitatea de a se recupera mult mai repede și de a-și menține starea de calm pentru mai mult timp.

Din acest punct de vedere, masajul balinez este recomandat tuturor persoanelor care doresc să introducă relaxarea în adevăratul sens al cuvântului în viața de zi cu zi. Niciodată nu este prea devreme pentru a lua decizia de a merge la SPA și a te simți ca în vacanță fiecare zi. Optează pentru minim o ședință de masaj săptămânal și vei observa că ritmul tău de viață se va îmbunătăți în mod constant. Având în vedere că este vorba despre o terapie medicală complementară, masajul oferă o mulțime de avantaje și elimină nenumărate probleme de sănătate.

Este recomandat să faceți masaj de relaxare, în special atunci când observați că musculatura este foarte tensionată sau aveți alte suferințe cum ar fi: afecțiunile musculare, dureri articulare sau migrene. Toate acestea afecțiuni se elimină în mod evident după ce sunt aplicate diverse tehnici de masaj cu mișcări line și profunde, menite să elimine toate durerile resimțite în corp. Pe lână eliminarea afecțiunilor fizice, masajul face adevărate minuni pentru afecțiunile legate de stres, anxietate și depresie. Sesiunile de masaj balinez sunt recomandate pentru cei care au un ritm de viață alert și întâmpină foarte multe probleme zi de zi. În acest context, masajul ajută la calmarea și liniștirea minții și vă oferă o mai bună putere de concentrare și de luare a deciziilor.

Prin urmare, masajul de relaxare se dovedește a fi extrem de util pentru a ameliora atât confortul fizic, cât și cel psihic. Terapia prin mesaj este realizată de maseuri profesioniști care sunt foarte bine specializați și pot să lucreze cu pacienți diagnosticați cu diferite afecțiuni. Aceștia au capacitatea de a alege corect tehnicile de masaj cele mai potrivite în funcție de cerințele pacienților. Masajul este un tratament complet și complex care vine în sprijinul tuturor celor care își doresc să elimine în totalitate factorii stresanți și durerile organismului în mod periodic. Aceasta tehnică naturală și binefăcătoare este realizată într-o manieră etică în condiții de maxim respect și profesionalism.

Comunicare directă între maseurii și pacienți

Maseurii dezvoltă empatie față de pacienți și mențin confidențialitatea informațiilor. Sesiunea de masaj poate fi realizată pe întregul corp, doar pe o anumită zonă vizată sau pe unele grupe musculare în funcție de rezultatul dorit. De cele mai multe ori sunt folosite tehnici combinate de masaj specifice. O ședință de masaj durează de regulă 60 de minute însă frecvența și durata acesteia poate varia în funcție de tipul masajului și scopul acesteia.

Înainte de a face un masaj balinez este important să acordați atenție nutriției și să nu consumați alimente care v-ar putea oferi disconfort. De asemenea, este important să vă hidratați în mod corespunzător și să purtați o ținută cât mai lejeră. Doar zona care este masată va fi expusă iar, în rest, corpul pacienților va fi acoperit cu un prosop sau cearceaf. Dacă doriți informații suplimentare, terapeutul vă pune la dispoziție toate detaliile cu privire la masajul realizat, la nivelul de presiune și eventuale ajustări ale intensității. Masajul de relaxare joacă de cele mai mule ori și rol terapeutic, de aceea este important ca pacienții să comunice foarte clar cu maseurii și să îi informeze atunci când manevrele devin inconfortabile sau chiar dureroase.

În acest fel, masajul terapeutic se îmbină în mod armonios cu cel de relaxare. Specialiștii de la Baliss Spa dețin o gamă variată de cunoștințe specifice și au acumulat o vastă experiență în domeniu. Deși, la un moment dat presiunea mișcărilor realizate va genera un anumit nivel de durere, în special la nivelul țesuturilor profunde, toate acestea sunt realizate cu un scop bine definit. În terapia prin masaj sunt implementate tehnicile de întindere, care deși oferă o senzație ușoară de durere se dovedește a fi în favoarea pacienților, deoarece ajută la îndepărtarea disconfortului.

Așadar, maseurii abordează zonele problematice pentru o perioadă scurtă de timp, în jur de 15 minute special pentru a înlătura durerile provocate de tensiunile musculare.

Fiecare sesiune de masaj balinez reprezintă un tratament blând și calm, care ameliorează tensiunea, crește circulația sângelui și promovează un sentiment profund de relaxare. Acesta este realizat prin mișcări lungi și ritmice, dar și mișcări circulare sau mai profunde care facilitează circulația sângelui și reduce tensiunea acumulată în corp.