O nouă zi liberă pentru români! Când va fi și de ce s-a luat o asemenea decizie

23 sept. 2019
O nouă zi liberă pentru români! Când va fi și de ce s-a luat o asemenea decizie

Este vestea așteptată de milioane de români. O nouă zi liberă este foarte aproape de a fi aprobată. Proiectul a fost deja depus și s-a făcut public și motivul pentru care se vrea o asemenea lege.

Deputatul PSD, Arian Solomon, este cel care a depus proiectul prin care vrea să dea o nouă zi liberă pentru români. Acesta vrea să introducă o nouă sărbătoare în patrimoniul universal, zi în care românii să aibă liber.

1 Martie, zi liberă  

Parlamentarul vrea ca 1 martie să fie zi liberă. Acesta spune că prin acest proiec dorește să oficializeze şi promoveze o sărbătorare populară românească ancestrală inclusă în patrimoniul universal în anul 2017.

Deja, proiectul de lege a fost depus la Senat. „Se instituie ziua de 1 martie – Ziua Mărţişorului, ca zi de sărbătoare naţională. Ziua Mărţişorului poate fi marcată de către autorităţile publice centrale şi locale şi de celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice de drept public ori privat, prin organizarea şi/sau participarea, în ţară şi peste hotare, la programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social, cultural, artistic sau ştiinţific, dedicate acestei sărbători naţionale, luând în considerare combinaţia culorilor albă şi roşie drept culori specifice ale zilei. Autorităţile administraţiei centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetere proprii în vederea organizării şi delurălii în bune condiţii a manifestărilor prevăzute la art 2 în limita alocaţiilor bugetare aprobate”, se arată în propunerea legislativă a deputatului PSD.