O renumită companie de top pleacă din România! Mii de oameni ar putea rămâne fără job! Decizie de ultimă oră

13 sept. 2019
O renumită companie de top pleacă din România! Mii de oameni ar putea rămâne fără job! Decizie de ultimă oră

Șoc total pentru mii de români. Ar putea rămâne pe drumuri. O renumită companie a decis să plece din România și să-și lase angajații fără loc de muncă. Este o decizie de ultimă oră a companiei.

Piața industrială din România este în stare de șoc. Un important producător industrial la nivel mondial a decis să-şi vândă afacerea din țara noastră. S-a luat o asemenea decizie pentru că se vrea optimizarea şi eficientizarea portofoliului. Tranzacţia ar trebui finalizată în ultimul trimestru din 2019.

Ce mare companie pleacă din România

Este vorba despre producătorul norvegian Hydro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu la nivel Mondial. Conducerea companiei a decis să vândă afacerea din România, mizând pe o optimizare a portofoliului, anunță adevarul.ro.

Producătorul norvegian, care deţine filiale în 40 de ţări, a precizat că a semnat un acord cu austriecii de la Hammerer Aluminum Industries pentru vânzarea Hydro Extrusion, o fabrică înfiinţată în România în 2004 în localitatea Chişineu-Criş, în judeţul Arad.

„Decizia de a vinde Hydro Extrusion face parte din revizuirea generală a Extruded Solutions care vizează optimizarea şi eficientizarea portofoliului. Se preconizează că tranzacţia va fi finalizată în ultimul trimestru al anului 2019”, au declarat oficialii companiei.

Hydro Extrusion face parte din zona de afaceri Extruded Solutions, are aproximativ 200 de angajaţi şi o capacitate de producţie de aproximativ 22.000 de tone. Hydro, care operează sub denumirea legală de Norsk Hydro ASA, este o companie de aluminiu complet integrată, cu 35.000 de angajaţi în 40 de ţări de pe toate continentele. Are sediul în Norvegia şi a fost fondată în 1905.
Hammerer Aluminum Industries GmbH furnizează produse din aluminiu şi aluminiu. Deţine o fabrică de extrudare de aluminiu în Sântana, în apropiere de Arad.