Oamenii cu această grupă de sânge nu vin de fapt de pe Pământ, spun cercetătorii! 15% o au! Ce semne distincte au aceștia

27 iun. 2021
Oamenii cu această grupă de sânge nu vin de fapt de pe Pământ, spun cercetătorii! 15% o au! Ce semne distincte au aceștia

Sângele este clasificat în funcție de cele patru grupe: 0, A, B sau AB, dar și în funcție de RH, care poate fi pozitiv sau negativ. Majoritatea oamenilor au RH pozitiv și doar 15% de pe tot globul au RH negativ. Cercetătorii susțin că aceștia nu ar veni de fapt de pe pământ, ci de pe altă planetă, cum ar fi Marte sau Venus și că ar prezenta și anumite particularități.

În primul rând cei care au RH negativ nu pot primi sânge decât tot de la cei care au acest tip de RH, în schimb pot dona fără probleme. Majoritatea persoanelor cu RH negativ provin din nordul Europei și se pare că au ochii verzi sau albaștri, părul șaten orange, au membrele reci și sunt sensibili la temparaturi ridicate conform physics-astronomyblog.blogspot.com.

De asemenea puterea mentală a acestora este superioară în raport cu a celorlalți. Mai mult decât atât, femeile care sunt înscăcinate cu copii care au tot RH negativ au mari dificultăți în a-i naște, iar riscul este ca beblușii să nu supraviețuiască sau să se nască cu diverse probleme este foarte mare.

Ce înseamnă RH negativ în cazul sarcinii

Incompatibilitatea de RH are mare importantă în cazul sarcinii. Dacă mama are RH-negativ, iar fătul RH-pozitiv (caracteristică transmisă de la tatăl cu RH pozitiv), la prima sarcina în sângele mamei se vor produce anticorpi anti-RH.

În cazul celei de a două sarcini, în cazul în care fătul are RH-pozitiv, anticorpii anti-RH produși anterior, vor distruge (hemoliza) globulele roșii din sângele fătului ceea ce va duce la boală hemolitică, spun specialiștii de la Centrul de Diagnostic și Tratament Victor Babeș.

Din acest punct de vedere, este extrem de important ca la fetele care primesc transfuzii de sânge să se stabilească factorul-RH, iar dacă acesta este negativ să primească numai sânge cu factor RH-negativ.

Dacă vor primi sânge cu factor RH-pozitiv, în sângele lor vor apare anticorpi anti-RH ceea ce va avea influență negativă, în viitor, atât din punct de vedere al transfuziilor cât și al unei sarcini în cazul unui făt cu RH-pozitiv.