Olguța Vasilescu, lovitura supremă pentru Viorica Dăncilă: I-a cerut demisia

26 nov. 2019
Olguța Vasilescu, lovitura supremă pentru Viorica Dăncilă: I-a cerut demisia

Tensiuni uriașe în Congresul Extraordinar al PSD, organizat după eșecul suferit de Viorica Dăncilă la alegerile prezidențiale. Olguța Vasilescu i-a cerut Vioricăi Dăncilă demisia din funcția de președinte al PSD. 

La Congresul precedent, apăruse informații cum că șotul Olguței Vasilescu, Claudiu Manda, a numit-o proastă pe Viorica Dăncilă, iar președintele PSD a început să plângă.

Mai mult, Lia Olguța Vasilescu a fost la un pas să-și dea demisia din funcția de coordonator al campaniei electorale.

Înfrângere rușinoasă pentru Dăncilă

Viorica Dăncilă a suferit cea mai mare înfrângere suferită vreodată de un candidat al PSD la alegerile prezidențiale.  Iohannis a obţinut, duminică, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, 65,88% din voturile valabil exprimate, iar Viorica Dăncilă 34,12%.

Astfel, Iohannis a obţinut nu mai puțin de 6.437.151 de voturi, în timp ce Dăncilăa obținut 3.334.466 de voturi.

Numărul celor care s-au prezentat la urne a fost de 9.953.659, reprezentând 54,46% din numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente.

PSD va ajunge pe cale de dispariţie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu a dorit să comenteze situaţia actuală din PSD, însă a subliniat că acest partid este adversarul politic al liberalilor şi va ajunge pe cale de dispariţie „dacă nu va înţelege că suntem într-o democraţie”.

„Modul în care face PSD politică de 30 de ani şi, de fapt, toţi urmaşii FSN este un mod nociv, antidemocratic, antieuropean, care a blocat dezvoltarea României, care a menţinut pungile de sărăcie în România, care a împiedicat construcţia unei economii puternice, competitive şi care a menţinut, în mod deliberat, în stare de sărăcie foarte multe zone ale ţării.

Adversarul nostru politic este PSD şi mai ales modul în care a făcut politică PSD, bazat pe abuz, pe minciună, pe dezinformare, pe risipirea banilor publici, pe alungarea investitorilor şi pe izolarea României pe plan internaţional. Pentru noi, PSD rămâne un adversar şi vom fi foarte vigilenţi şi foarte atenţi la tot ceea ce pune la cale PSD şi la tot ceea ce face PSD.

După părerea mea, dacă nu înţelege că suntem într-o democraţie, suntem membri ai UE, membri ai NATO, suntem o ţară în care politica trebuie făcută aşa cum se face în toate ţările democratice, PSD, încetul cu încetul, va ajunge pe cale de dispariţie”, a afirmat liderul liberalilor.