Omul care se află în spatele partidului lui Liviu Dragnea? A anunțat că revine în politică

de:
20 sept. 2021
Omul care se află în spatele partidului lui Liviu Dragnea? A anunțat că revine în politică

N-a durat mult și Liviu Dragnea a anunțat deja că are în plan construirea unui nou partid. Cu toate astea, ideea noii formațiuni politice nu îi aparțile fostului lider PSD ci a altui politician cunoscut.

În timp ce era încarcerat, Liviu Dragnea a ținut legătura constant cu fostul social democrat Codrin Ștefănescu. El era și cel care transmitea informații despre starea de sănătate a fostului lider PSD, dar și despre planurile pe care acesta le avea.

Tot Codrin Ștefănescu este și cel care a avut ideea noului parid. Alianța pentru Patrie este noua formațiune politică pe care Liviu Dragnea o va sprijini, iar discuțiile au început încă din luna octombrie.

Conform fostului lider PSD, Codrin Ștefănescu i-a povestit acestuia că și-ar dori să apară un nou partid fără compromisuri interne, cu oameni care să știe ce își doresc pe plan politic.

„Prin octombrie am avut o discuţie cu Codrin Ştefănescu. Mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariţia unui nou partid care să nu mai fie măcinat de compromisuri interne, de oameni care nu au curaj, de acoperiţi, de infiltraţi, de tot felul de interese împletite care distrug un partid sau îl lasă acolo unde trebuie să fie – 20%”, a mărturisit Liviu Dragnea, la Realitatea Plus.

Ce rol va avea Liviu Dragnea în noul partid

Nu știm dacă Liviu Dragnea va fi cel care îl va conduce însă cert e că fostul lider PSD a decis să sprijine noua formațiune politică cu experiența sa politică, dar și economică.

De asemenea, el a mai povestit că noul partid s-a născut din suferință, dar și lacrimi și din dorința de a recupera România atât cât se mai poate.

”Am zis că sunt de acord şi îl voi sprijini cu tot ce ştiu eu, cu toată experienţa mea politică, administrativă, economică, să se întâmple acest partid. Am găsit mai mulţi prieteni de-ai lui, patru oameni obişnuiţi, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori, Codrin neimplicându-se de la început în documente pentru a nu risca ca undeva, pe parcursul procedurilor, să se blocheze înfiinţarea partidului.

Partidul s-a înfiinţat – se numeste Alianţa pentru Patrie. E un partid la început. S-a născut din lacrimi, deznădejde şi din suferinţă. A noastră, a tuturor. Dar şi din speranţa că încă se mai poate recupera România”, a mai declarat Liviu Dragnea.

Scopul partidului lui Liviu Dragnea? Noua formațiune politică va fi preocupată de bunăstarea românilor, spune fostul lider PSD, menționând că nu este vorba despre un partid radical, sau antieuropean.

„Principalul obiectiv al acestui partid îl reprezintă bunăstarea românilor şi este animat de patriotism economic. Nu este un partid naţionalist, nu este un partid xenofob, nu este un partid radical, antieuropean sau antiatlantic, dimpotrivă”, a adăugat Liviu Dragnea.