Orele la care trebuie să mâncați dacă vreți să slăbiți! Luați mesele după acest orar

14 aug. 2019
Orele la care trebuie să mâncați dacă vreți să slăbiți! Luați mesele după acest orar

Mai ales acum în mijlocul verii, toată lumea își dorește să slăbească. Dacă iarna putem masca surplusul de greutate cu ajutorul hainelor, vara este aproape imposibil să facem acest lucru și dietele minune sunt din ce în ce mai căutate. Doar că slăbitul brusc nu este deloc sănătos pentru organism și pe termen lung te poți îngrășa și mai mult.

Totuși, pe lângă o alimentație săracă în calorii, pentru a pierde în greutate sau chiar pentru a ne menține la un număr de kilograme decent, este bine să respectăm un orar alimentar. Specialiștii ne recomandă să luăm micul dejun între orele 6:00 și 9.45 și să fie cea mai consistentă masă a zilei. Peste 2-3 ore, luați o gustare, un fruct sau o salată.

Prânzul trebuie servit până în ora 15, urmat de o altă gustare mică la 2 ore distanță, iar cina, adică ultima masă trebuie să fie la maxim ora 19.00. Apoi este bine să nu mai mâncăm nimic și să lăsăm stomacul liber. De altfel, nu este corect să consumăm alimente înainte cu 3-4 ore înainte de somn, pentru că vom dormi prost din cauza proceselor digestive.