Pe ce loc a ajuns Simona Halep în clasamentul WTA după ce a pierdut la US Open. Ce suma imensă de bani a primit pentru cele trei meciuri câștigate

06 sept. 2021
Pe ce loc a ajuns Simona Halep în clasamentul WTA după ce a pierdut la US Open. Ce suma imensă de bani a primit pentru cele trei meciuri câștigate

Măcinată de accidentări, cu piciorul bandajat, Simona Halep s-a prezentat bine la această ediție a US Open. Ea a avut meciuri grele, încă de la debut. A întâlnit-o pe italianca aflată în mare formă, Camila Girogi, pe care a învins-o greu, în două seturi.

A urmat apoi un meci mai ușor, cu o jucătoate venită din calificări, dar în turul trei a dat peste fabuloasa Elena Rybakina, o sportivă foarte puternică aflată într-o ascensiune continuă. A caștigat în trei seturi, dar testul suprem l-a reprezentat confruntarea din optimi cu Elina Svitolina, numărul 5 mondial.

Simona Halep nu a jucat rău, dar s-a văzut lipsa meciurilor din ultima perioadă. La scorul de 3-3 părea favorită, dar ucrainiancă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice în acest an, a întors scorul și din acel moment a greșit foarte puțin. La final a fost 6-3, 6-3, iar românca părăsește terenul american mulțumită de ceea ce a relizat, în condițiile date.

Ce suma imensă de bani a primit pentru cele trei meciuri câștigate

Pentru cele trei meciuri câștigate, Simona Halep a încasat 265.000 de dolari. De altfel, această ediție a US Open are cele mai mari premii din istorie, 57,5 milioane de dolari.

În ceea ce privește clasamentul WTA, veștile nu sunt chiar bune pentru româncă. Obiectivul ei era să revină în top 10, dar acest rezultatul nu-i garantează urcarea dorită. Dimpotrivă, ea va rămâne pe 11 dacă celelate adversare aflate sub ea nu câștigă meciurile pe care le au de disputat în următoarele zile.

Belinda Bencic, Anastasia Pavlyuchenkova, Angelique Kerber sau Maria Sakkari o pot coborî și mai multe pe Simona Halep în clasamentul WTA. După 7 ani în top 10, româncă este într-o postură în care nu credea că se regăsi în acest punct al carierei, în care încă joacă foarte bine.