Pensia lor medie a ajuns la 18.430 lei pe lună! Categoria căreia Guvernul îi dă și mai mulți bani din luna august

17 sept. 2019
Pensia lor medie a ajuns la 18.430 lei pe lună! Categoria căreia Guvernul îi dă și mai mulți bani din luna august

Guvernul continuă să-și bată joc de contribuabuli. Au promis pensii și salarii mai mari, dar au uitat să spună că cei vizași sunt tot bogații țării. Ultimele date oficiale provenite de la Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) confirmă faptul că pensiile speciale ale foştilor magistraţi au crescut în luna august, faţă de luna iulie, cu 115 lei

Astfel aceștia ajung  lao medie lunară de 18.430 lei. Este vorba despre 3.828 de beneficiari, cărora noi le plătim practic pensiile pentru că ei nu au contribuit la fondul din care încasează astăzi aceste sume uriașe.

Foştii magistraţi ar avea o pensie medie de 2.760 de lei, cu 1 leu mai mult decât în luna iulie (pensie bazată pe contribuţiile plătite în timpul cât au fost angajaţi). Aceasta este cea mai mare majorare a pensiilor, dintre toate categoriile de pensii speciale, scrie Capital.

Pensiile celorlalți speciali

Pensiile speciale ale foştilor consuli şi diplomaţi au rămas la nivelul de 5.537 lei, fondurile medii plătite de stat fiind de 3.370 lei, cu 3 lei mai puţin faţă de luna iulie.

Pensiile foştilor parlamentari şi funcţionari din Parlament au crescut puţin în august, cu 12 lei, până la nivelul de 4.487 lei. Din această sumă, 2.711 lei sunt plătiţi în medie de stat.

Pensiile foştilor piloţi din Aviaţia Civilă au ajuns în august la 10.867 lei, cu 12 lei mai mult decât în iulie, suma plătită de stat pentru suplimentarea pensiilor de care ar fi beneficiat doar în baza propriilor contribuţii fiind de 7.689 lei.

Pensiile speciale ale foştilor angajaţi ai parchetelor şi instanţelor ca personal auxiliar au crescut cu 30 de lei în august, ajungând la o medie de 4.319 lei, din care statul le plăteşte 2.643 lei.

Foştii angajaţi ai Curţii de Conturi au încasat în august cu 16 lei în plus faţă de luna iulie, ajungând la 7.774 lei, din care statul a plătit suplimentar contribuţiilor câte 4.350 lei.