Pensiile care vor scădea în 2023. E oficial! Anunț de ultimă oră de la Casa de Pensii

de:
24 apr. 2023
Pensiile care vor scădea în 2023. E oficial! Anunț de ultimă oră de la Casa de Pensii
Image by Alexa from Pixabay

Ce pensii scad în 2023? Toate detalii eu fost făcute publice de către președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu.

Daniel Baciu de la Casa de Pensii a vorbit despre recalcularea pensiilor. Printre altele, el le-a promis pensionarilor că nicio pensie nu va scădea. Astfel, veniturile doar vor crește, astfel încât să nu mai existe inechități.

Când se fac calculele și cât durează recalcularea pensiilor? Șeful Casei de Pensii spune că toate calculele vor fi făcute până în luna septembrie, având în vedere că recalcularea pensiilor a început deja de ceva timp.

De asemenea, el a mai adăugat că se lucrează la capacitate maximă, astfel încât lucrurile să fie rezolvate cât mai repede. De asemenea, contează foarte multe aspecte când vine vorba de recalcularea pensiilor.

Chiar și așa, pensionarii nu trebuie să fie îngrijorați, în special cei cu pensii mici. Acestea au șanse mari să crească, însă totul depinde de ce nereguli se descoperă la recalculare.

Casa de Pensii, anunț despre recalcularea pensiilor

„Acest proces de evaluare este unul premergător recalculării tuturor dosarelor de pensie aflate în plată, care se va face în baza noii legi a pensiilor privind sistemul public de pensii.

Colegii mei lucrează foarte intens, am depășit 75%, ne apropiem de un procent de aproape 80%, pot să spun că unele case de pensii au depășit chiar 80% din numărul total de dosare pe care le au de evaluat (…).

Sperăm ca până la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie să finalizăm acest proces de evaluare, care este foarte important”, a spus șeful Casei de Pensii. 

„Pensiile cu un cuantum inferior vor crește. Nicio pensie nu va scădea”, a mai adăugat el, subțiind faptul că în ultima vreme au existat prea multe inechități în sistemul public de pensii care trebuie să își găsească rezolvarea.

Daniel Baciu mai subliniază și faptul că noi act normativ urmărește reajustarea pensiilor și nicidecum să îi pună pe pensionari într-o situație dificilă.