Pericol pentru cei care au bani pe card! Verificați conturile imediat

17 feb. 2020
Pericol pentru cei care au bani pe card! Verificați conturile imediat

Pericol pentru cei care au bani pe card! Aceștia pot rămâne foarte ușor fără ei dacă nu sunt atenți. Cercetătorii Kaspersky au tras semnalul de alarmă.

Aceștia au descoperit o nouă versiune a troianului bancar Ginp. A fost detectat de către analiștii companiei. Se pare că acesta inserează mesaje text false în Inbox-ul unei aplicații SMS. Mai mult, troienii bancari centrați pe Android pot intercepta și trimite SMS-uri.

Acest troian trimite mesaje din partea unor furnizori credibili, care îşi informează utilizatorii cu privire la un incident (blocarea accesului la cont, de exemplu).

Cum este păcălit utilizatorul

Ulterior, utilizatorului i se cere să deschidă aplicația, moment în care troianul se suprapune peste fereastra inițială și îi cere victimei să introducă datele unui card de credit sau ale unui cont bancar. Aici intervin atacatorii.

„Ginp este simplu, dar eficient – viteza cu care evoluează și dobândește noi capabilități este îngrijorătoare. Deși până acum acest atac a fost remarcat doar în Spania, pe baza experienței noastre anterioare, el ar putea începe să apară și în alte țări; Utilizatorii de Android trebuie să fie în alertă”, spune Alexander Eremin, security expert la Kaspersky.

Cum vă protejați

Pentru a vă proteja de Ginp sau la alţi troieni bancari, experții Kaspersky recomandă să:

  • Descărcați doar aplicații oficiale, de pe Google Play Store
  • Fiți atenți la cererile de permisiune ale aplicațiilor – nu ar trebui să ceară acces la SMS
  • Instalați o soluție antivirus pe telefon, cum ar fi Kaspersky Antivirus & Security for Android