Nu mai beți acest ceai din comerț! Vă puteți îmbolnăvi grav! Ce au descoperit cercetătorii

29 sept. 2019
Nu mai beți acest ceai din comerț! Vă puteți îmbolnăvi grav! Ce au descoperit cercetătorii

Cercetătorii au făcut o descoperire șocantă. Nimeni nu știa acest lucru despre ceaiul la pliculeț deși mulți îl consumă. De fapt, problema nu este a ceaiului, ci a pliculețului în care plantele sunt ambalate.

Se pare că intrducând pliculețul într-o ceașcă de ceai vom împrăștia în apă miliarde de particule de microplastic, pe care, ulterior, le vom bea. Acesta fapt l-au constatat oamenii de știință de la Universitatea McGill din Canada.

Studiul s-a realizat pe patru tipuri de pliculețe de ceai din comerț. Desigur, ceaiul a fost scos din plic înainte ca cercetătorii să facă testele necesare.

Comparativ cu alte băuturi și altă mâncare, ceaiul la pliculeț împrăștie în apă 11,6 miliarde de particule de microplastic și 3,1 miliarde de particule de nanoplastic, scrie CNN. Cercetătorii nu au aflat încă afectele acestui număr imens de particule pe care îl înghițim cu fiecare cană de ceai la pliculeț.

Se pare că numărul de particule de microplastic este mai mare din cauza faptului că producătorii folosesc polipropilen pentru a sigila pliculețele de ceai. Un alt studiu a arătat că un om ingerează 5 grame de plastic într-o singură săptămână.